Web Analytics

Jandarmul care a preîntâmpinat tragedia de la Căteasca e fost campion la kaiac-canoe

de | 5.05.2022 12:42 | Actualitate, Dezvăluiri

O tragedie se putea întâmpla duminică, de 1 Mai, în comuna argeșeană Căteasca. Anexa unei gospodării a luat foc, iar incendiul amenința să ajungă și la casa în care era o familie cu trei copii și care se afla la doar 15 metri de anexa în flăcări. Din fericire, un jandarm din Pitești a văzut incendiul în timp ce era la volan și a oprit imediat. Nu doar că a alertat pompierii, dar a încercat și să oprească răspândirea focului cu niște crengi pe care le-a găsit în curte și a deschis larg porțile pentru a face loc mașinii de pompieri. Dacă nu s-ar fi oprit din drumul său, s-ar fi putut întâmpla o tragedie, întrucât întreaga familie dormea în casă, fără să știe că în curtea lor izbucnise un incendiu puternic.

Geanin Constantin Mărculescu se îndrepta spre Pitești, duminică după-amiaza, când a văzut incendiul. Mai avea 20 de km până acasă și era la volanul mașinii, alături de familia lui. A văzut focul într-o gospodărie din satul Siliștea, comuna Căteasca, la un fânar, dar în jur nu era nimeni. L-am contactat și ne-a povestit cum a acționat.

Citește și Militar de la ISU Argeş, despre cele 5 zile în Vama Siret: „Să vezi la trei dimineaţa copii de un an, doi, trei, trecuţi prin frig, îţi trezeşte un fior!

„Mă îndreptam spre casă cu familia. În Siliștea, conducând, am observat o anexă, un pătul dintr-o curte, unde era și o casă, am observat că ardea, am oprit imediat. M-am uitat în jur, în curte nu era nimeni. Am scos telefonul să apelez la 112. Între timp, a ieșit o femeie dintr-o curte de peste drum. Această curte, în care ardea, într-o parte nu avea vecini, era un lac, și în cealaltă parte avea vecini, dar am înțeles că erau plecați din localitate. Am apelat la 112, am vorbit cu pompierii. M-am orientat să văd numărul casei, dacă nu sunt din comună nu știam foarte multe detalii, ca să le spun unde trebuie să vină. Între timp, doamna respectivă, fiind vecină acolo, îi știa, a strigat la poartă să iasă.

Am strigat de câteva ori până au ieșit din casă, adică au auzit mai greu. Între timp, au ieșit din casă, focul deja devenise puternic. Era o anexă la care parterul era făcut din ciment, etajul, unde aveau fân sau diverse grâne, era făcut din lemn, inclusiv pereții. Vă dați seama că ardea foarte puternic. Luase foc puternic. Trecuseră câteva minute. Așteptam să vină echipajul de pompieri. Fiind pereții din lemn, mai cădeau pe lângă, începuseră deja să se destrame. Era o porțiune de iarbă uscată lângă această anexă care începuse să ia foc și m-am gândit să nu escaladeze, să nu se întindă focul și mai departe de anexă, moment în care am luat niște crengi verzi și am încercat să bat cu ele în pământ, acolo unde era acea iarbă. Nu era un foc foarte mare acolo, abia începea, dar am vrut să stârpesc de la început, ca să nu se mai ducă și altundeva focul. Porțile erau puțin deschise, le-am deschis mai bine, că m-am gândit că o să intre mașina de pompieri în curte. A mai durat puțin. Au venit pompierii, au acționat foarte bine, foarte repede. Au venit, între timp, și o ambulanță și un echipaj de poliție și totul s-a terminat fără nicio victimă”, ne-a povestit Geanin Mărculescu.
A rămas acolo până când pompierii au reușit să stingă incendiul, iar familia i-a mulțumit.

Citește și Film de groază la parohia Mavrodolu. Aşa-zisul preot Iulian îl vesteşte pe Antichrist

Jandarmul a făcut kaiac-canoe

Geanin Constantin Mărculescu are 22 de ani și este subofițer în cadrul Jandarmeriei Argeș. Lucrează aici de aproximativ un an şi jumătate, iar înainte a fost, timp de 10 luni, la Direcția Generală de Jandarmi a municipiului București. Este absolvent al Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi Drăgășani și are gradul de sergent major. „Am făcut sport de performanță și m-a atras sistemul acesta”, ne-a spus jandarmul atunci când l-am întrebat de ce a ales această meserie. A făcut kaiac-canoe la Bascov, legitimat la CSM Pitești, de la 12 până la 18 ani, iar în 2017 a fost campion național la dublu. Apoi s-a orientat spre meseria de jandarm. Nu și-a amintit vreo misiune care să-l fi marcat până acum, dar e de părere că „în fiecare zi pot apărea tot felul de situații în care trebuie să acționezi cum trebuie”. Bine punctat!

Citește și Jandarmii argeșeni și-au dezvoltat competențele de a interacționa cu migranții, în Germania

Citește și Studenți ai Academiei de Poliție, în practică la ISU Argeș

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *