Web Analytics

Scandal! Suspiciuni de transferuri ilegale de fotbalişti la nivelul judeţului

de | 7.09.2017 12:10 | Sport

13 NicolaeStanColonestiAcuzații grave între șefi de cluburi la nivelul fotbalului județean din Argeș! Duble legitimări, fals și uz de fals în acte, semnături în alb și transferuri plătite cu bani care nu figurează în niciun document sunt câteva dintre acuzele șefilor cluburilor din Albota și Colonești de Olt, pe de o parte și ai șefilor de la Școala Gică Retevoescu și AS Rapid Davidești.

Totul s-a desfășurat sub „stricta supraveghere” a șefilor de la AJF Argeș. Iată în cele ce urmează ce spun Nicolae Stan (foto sus), primarul de la Colonești de Olt și primarul Ion Dumitru de la Albota, dar și conducătorii Școlii Gică Retevoescu și AS Rapid Davidești despre așa-zisele transferuri ilegale asupra cărora lumină nu poate face decât AJF Argeș sau chiar instanțele de judecată. Și cum AJF-ul se dezice de astfel de elucidări, se pare că doar instanțele civile pot lămuri ilegalitățile la acest nivel fotbalistic.

„La Argeş aceşti fotbalişti au fost legitimaţi nelegal. Mi-au dat banii şi i-am băgat în p… mă-sii!”

„Eu în cele din urmă am avut dreptate. Au venit peste mine, mi-au dat banii care i-am dat pentru transferurile de la Olteni și au luat transferurile. Este vorba de Marius Radu, Chiță, Delcea și Ovidiu Stan, jucători pe care marele Sorescu îi făcuse la apelul de seară fără niciun act fotbaliști la Albota. Fără nicio fișă, fără carnetul jucătorului… Acești jucători îi legitimasem eu la AJF Olt, iar după aceea Ducele de Albota (n.red. Ion Dumitru, primar Albota) s-a dus la Sorescu (n.red. Cornel Sorescu, președinte AJF Argeș) și i-au legitimat la Albota în baza unor declarații ale jucătorilor. Totul s-a făcut fără să aibă niciun act. Fără fișa sportivului nu poți să legitimezi… Până la urmă au venit ei la mine săptămâna trecută și mă refer la Alexe ăla și cu încă unul trimiși de Duce și le-am dat transferurile. În concluzie, la Argeș acești fotbaliști au fost legitimați nelegal. Mi-au dat banii și i-am băgat în p… mă-sii! Dragoste cu de-a sila nu poți să faci. Deci, jucătorii erau legitimați la Olt și au fost legitimați și la Argeș. Trebuia să mă duc la Federație și să mă judec cu ei… I-am băgat în m… mă-sii! Oameni de nimic la AJF Argeș! Puteau ei să-i legitimeze cu 1.000 de contracte, dar fără fișa jucătorului și legitimații?! Dă-i dracu de javre! Au scăpat… Eu nu am vrut să mă cert cu ăsta de la Albota, cu Ducele, că ne cunoaștem de 20 de ani… Nu am cerut un leu în plus. Atâta am dat, atâta am cerut și cu asta basta! În plus, vreau să vă spun că în momentul în care m-am înțeles cu fotbaliștii să vină la Colonești de față a fost chiar Vali Ilinca de la AJF Argeș… Ăștia sunt oamenii! Vă dați seama că încă două-trei luni de zile dura dacă mă judecam cu ei la FRF, iar banii mei… Bani pe care eu i-am dat la Olteni de Teleorman pe acești jucători… Conducerea AJF Argeș m-a luat tot pe mine la trei păzește, dar le-am spus să aibă grijă că dacă mă duc la DNA îi execut pe toți! I-am băgat în p… mă-sii că sunt și eu la o vârstă…”, ne-a declarat Nicolae Stan.

„Ăsta de la Coloneşti nu a dat niciun ban pe ei. Totul este poveste… Jucătorii erau liberi de contract…”

13 dumitruIată ce spune și primarul Ion Dumitru de la Albota: „Fotbaliștii au fost ai mei. Ei au venit la mine și în momentul când a plecat Cristi Tănase au plecat și ei. După aceea s-au răzgândit și au venit la mine înapoi. Ăsta de la Colonești nu a dat niciun ban pe ei. Totul este poveste… Jucătorii nu au avut contract cu el, nu au avut nimic, de aceea când am fost la el și i-am cerut să-mi arate semnăturile jucătorilor, i-a dat fără bani, fără nimic. Jucătorii erau de fapt liberi de contract pentru că pe 27 iulie expiraseră contractele lor cu Oltenii. Dacă ăsta de la Colonești zice în cele din urmă că ne-am înțeles, atunci este bine, dar el nu putea să legitimeze un jucător fără consimțământul lui. Eu îl las să vorbească, mie îmi este prieten, m-a sunat, m-a bălăcărit pe mine, dar eu nu am nicio treabă cu clubul. Eu trec peste toate în viață că așa am învățat… Nu am dat niciun ban pentru că nu aveam pe ce să-i dau, jucătorii erau liberi de contract…”.

„Numitul Pacoste Constantin, pentru fals și uz de fals, ar intra sub incidența Codului de procedură penală”

Gheorghe Retevoescu: „Organizatorul de competiții sau președinte, ce funcție o fi având Pacoste Constantin de la AS Rapid Davidești s-a gândit și chiar a reușit să mă păcălească și pe mine și pe cei de la AJF Argeș. În data de 22 august, s-a prezentat numitul Pacoste Constantin la Baza sportivă de la Micești cu 4  acorduri de transfer în alb, să semnez că sunt de acord și să pun ștampila. A doua zi s-a prezentat un alt jucător de-al meu, Ghebaru Ionuț Cosmin să-i dau legitimația că vrea să plece. I-am dat-o, rămânând ca atunci când va găsi echipă, să vină cu acord de transfer să intre în legalitate. Mare mi-a fost surpriza, când am verificat pe site-ul AJF componența lotului și cu stupoare am constatat că jucătorul Ghebaru Cosmin Ionuț nu mai figura în lotul Școlii de Fotbal Gică Retevoescu, ci la AS Rapid Davidești. Într-adevăr, Pacoste Constantin a venit cu 4 acorduri de transfer, dar două aveau un număr de la AJF și două alt număr. AJF trebuia să solicite toate cele 4 exemplare cu același număr. Pe baza documentelor prezentate, s-au operat cele două transferuri. Dacă AJF-ul nu soluționează acest caz, ar mai fi o soluție, dar ar fi păcat să se ajungă până acolo: numitul Pacoste Constantin, pentru fals și uz de fals precum și pentru abuz de încredere, ar intra sub incidența Codului de procedură penală”.

„Vinde jucători pe chitanțe și facturi false… Dacă vrea scandal, păi scandal o să aibă!”

„Dle, Retevoescu ăsta aberează! A dat semnătură pentru amândoi fotbaliștii, și-a dat acordul de transfer pentru cei doi jucători. Mie fotbalistul Ghebaru mi-a adus legitimația și cu transferul. El i-a dat legitimația, el a pus ștampila, nu i-a furat nimeni ștampila, dar el ar fi vrut bani mulți pe jucători. El a început să vândă jucători care erau ai noștri, să încaseze el bani… Vinde jucători pe chitanțe și facturi false… Dacă vrea scandal, păi scandal o să aibă! Eu aduc factura și chitanța de la un club care nu e înregistrată pe nicăieri. Să-și vadă de treaba lui mai bine! Dacă vrea război cu mine… Eu sunt de 30 și ceva de ani în fotbal… Să nu se pună cu mine că nu îi merge! Puteți să scrieți ce vreți prin ziar că nu mă deranjează, nu mă duc să-l dau în judecată, dar, să-și vadă de treaba lui… că nu e frumos. Într-adevăr a semnat în alb, dar ce îl pun eu să semneze în alb? A semnat contractele în alb, a pus ștampilă… El a semnat pentru două numere de înregistrare diferite… El mi-a dat contractele, nu le-am avut eu. A căutat ștampila 5 ore, m-am ținut după el vreo 3-4 ore, mi-a cerut bani, mi-a cerut 5 milioane pe jucător, i-am spus că îi dau, dar să-mi justifice pe ce îi dau banii ăștia… Până la urmă am dat 1,2 milioane pe unul, am mai dat nu știu cât pentru unul… Deci, a luat bani… Până la urmă, nu vinzi jucătorii ca pe animale în târg! Dacă vrea război, vin eu și pun totul pe hârtie, acte doveditoare, facturi… Să-și vadă de treaba lui”, spune la rândul său Constantin Pacoste.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii