Web Analytics
scris duminică, 08.10.2023

Șapte cutremure majore, într-o singură oră, în Afganistan. Sute de oameni au murit

Cel puțin 320 de persoane au fost ucise în urma unui val de cel puțin 7 cutremure puternice care au lovit estul Afganistanului. Cel mai mare seism a avut o magnitudine de 6,3 grade pe scara Richter a lovit în apropiere de oraşul Herat.

Șapte cutremure majore, într-o singură oră, în Afganistan. Sute de oameni au murit

Citește și: Transfăgărașanul nu se mai închide obligatoriu la sfârșitul lui octombrie


Epicentrul cutremurului iniţial, cu magnitudinea 6,3, a fost la 40 km nord-vest de cel mai mare oraş din regiune, Herat. Acesta a fost urmat, opt minute mai târziu, de o replică cu magnitudinea de 5,5, a raportat United States Geological Survey (USGS). Peste o jumătate de oră a avut un nou seism de 6,3, iar după 20 de minute, încă unul, cu magnitudinea de moment de 5,9. Toate aceste cutremure au fost de suprafaţă, producându-se la adâncimi cuprinse între 7,7 km şi 14 kilometri, de unde şi impactul lor devastator.

Citește și:Reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al ONU pentru războiul din Israel


Totul a început sâmbătă dimineaţa, în jurul orei locale 11.00, iar teroarea a durat mai bine de o oră. În total, au fost şapte seisme. Mulţi locuitori din Herat au fugit din clădirile din oraş şi au fost raportate alunecări de teren şi persoane rămase blocate sub imobile prăbuşite.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *