Web Analytics

Reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al ONU pentru războiul din Israel

de | 7.10.2023 20:42 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Violențele între Israel și gruparea Hamas i-au pus pe jar pe membrii ONU, care au convocat de urgență, pentru duminică, o reuniune a Consiliului de Securitate.

Citește și: 790 de pelerini români, prinși în războiul din Israel


O reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU cu privire la situaţia din Orientul Mijlociu şi problema palestiniană va avea loc duminică, în urma violenţelor dintre Israel şi Hamas, a anunţat sâmbătă Organizaţia Naţiunilor Unite, transmite AFP. La rândul său, secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a îndemnat sâmbătă comunitatea internaţională la „eforturi diplomatice pentru a evita o extindere a conflagraţiei” dintre Israel şi mişcarea Hamas.

Citește și: Surprinși de război, Mînzînă și delegația de argeșeni au plecat din Israel puțin înainte de închiderea granițelor


Antonio Guterres a „condamnat în cei mai fermi termen atacul de sâmbătă dimineaţa al Hamas asupra localităţilor israeliene din apropiere de Fâşia Gaza şi centrul Israelului” şi şi-a exprimat „profunda preocupare pentru populaţia civilă”, cerând „cea mai mare reţinere”, potrivit unui comunicat al biroului său.”Violenţa nu poate aduce o soluţie conflictului şi doar o negociere care să ducă la o soluţie cu două state va permite să se ajungă la pace”, a subliniat secretarul general al ONU. Escaladarea de sâmbătă survine în contextul în care negocierile de pace israeliano-palestiniene directe în vederea reglementării conflictului sunt oprite de facto de nouă ani, aminteşte AFP.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *