Web Analytics

Săptămâna „Şoşoacă”, la Câmpulung

de | 15.02.2023 14:04 | Actualitate, Home, Opinii

Să intrăm abrupt în primul reality show transmis live de un edil care ar putea figura foarte bine pe generic și ca producător executiv. Iată câteva citate, răstite, din Elena Lasconi, ce impune astfel un stil original de care românul n-a mai avut parte de la cântatul cu noduri al răposatului Liviu Vasilică încoace. Iată-le:
– ”Domne’, mi-e așa o silă când vorbesc despre prefect…;
– ”…acest nenorocit de Perianu…;
– „Uitați-vă ce fel de om e, ce caracter! Ăsta e om?!; Stai, mă, liniștit, nu mai face conferințe de presă…”;
– „Bă, habar n-aveți pe ce lume trăiți, habar nu aveți de administrație…!;
– „Să mori tu…?”

Recunosc, limbajul de 112 folosit de primărița Elena Lasconi în ultima săptămână, la conferința de presă a USR și în declarațiile de după decizia din primă instanță în dosarul bulevardului Pardon, m-au lăsat mască. Parcă aș fi văzut o emisiune tabloidă gen Antena Stars, nu televiziunea Pro, al cărei produs de marketing și organizațional a susținut întotdeauna doamna Lasconi că îl reprezintă. În realitate, primărița Câmpulungului a vorbit ca un bombardier de pe Tik-Tok, doar lanțul gros de aur de la gât și tatuajele îi mai lipseau. E halucinant la ce spectacol am asistat săptămâna trecută. Și oricâte scuze am încerca să-i găsim Elenei Lasconi, că e femeie, că se simte încolțită și hăituită de „killerii din PNL și PSD”, că „binili vrea să învingă răul” și reptilenii stau la ușa Primăriei Câmpulung, tot nu e suficient.

Citește și Prefectul de Argeș, despre jignirile aduse de Elena Lasconi: „Fiecare se califică și prin ce scoate pe gură”

E ceva în neregulă, o alienare cum n-a mai văzut Câmpulungul. O fi de vină pandemia, războiul din Ucraina, cutremurele din Turcia sau cele din capul unora, oricum nu e bine. Vă rog să faceți un exercițiu elementar pe citatele răstite de mai înainte! Înlocuiți „prefect” cu ”primăriță”, „Perianu” cu „Lasconi”, „bă” cu „fă” și vedeți ce iese. Și cum sună. Și dacă e bine, îmi pun eu cenușă în cap și mă cer plecat din Argeș. Asta dacă nu cumva ajungeți la concluzia că, măcar pentru o săptămână, „Șoșoaca” s-a încarnat la primăria Câmpulung.

P.S. Nu știu cum se va termina procesul bulevardului Pardon, că nu el face obiectul analizei mele. Ci un tip de comportament și de limbaj care nu e onorant pentru o femeie, pentru o doamnă, pentru o mamă, pentru un primar. Asta am vrut să subliniez și nimic mai mult, cu speranța, totuși, că a fost vorba de ceva accidental.

Citește și Perianu îi dă replica Elenei Lasconi: ”Nu mă retrag în munți la prima adiere de vânt. Aștept cu nerăbdare motivarea instanței”

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *