Web Analytics

Perianu îi dă replica Elenei Lasconi: ”Nu mă retrag în munți la prima adiere de vânt. Aștept cu nerăbdare motivarea instanței”

de | 10.02.2023 15:52 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

 Vineri, 10 februarie, după cum v-am informat, Tribunalul Argeș a respins acțiunea în contencios administrativ declanșată cu un an în urmă de Instituția Prefectului privind lucrările de modernizare a Bulevardului „Pardon” din Câmpulung.

Citește și: Primăria Câmpulung, o primă victorie împotriva Prefecturii

Din cauza acestui proces de poveste – declanșat în opinia unora din motive politice, prefectul Radu Perianu fiind de la PNL, iar primărița Elena Lasconi, de la USR – pe acel bulevard, ax principal al municipiului de la poalele Mateiașului, nu se mai circulă cu mașinile.

Vineri, cum spuneam, la aflarea deciziei instanței, Elena Lasconi a jubilat, adresându-i-se prefectului la „per tu”, cu numele scris cu literă mică („perianu”) și spunând că „Bulevardul Pardon nu e al tău, nici al peneliștilor și pesediștilor! Este al câmpulungenilor”.

Replica nu s-a lăsat așteptată, dar a fost făcută într-o manieră elegantă. În cadrul unei conferințe de presă convocate la ora 15, prefectul a spus: ”Nu mă retrag în munți la prima adiere de vânt. Aștept cu nerăbdare și cu maximă curiozitate motivarea acestei pronunțări a instanței de fond. (…) Voi cere apoi din nou lămuriri Inspectoratului de Stat în Construcții. (…) Există cale de atac împotriva acestei hotărâri. (…) Tratez cu maximă seriozitate acest subiect”.

Radu Perianu a mai ținut să precizeze – cum a făcut-o și în alte dăți – că el nu e adversarul niciunei administrații locale și niciunui cetățean, dar că este foarte atent la respectarea legalității (în construcții etc) și tocmai de aceea „să nu creadă primarii că, dacă a mers cu Lasconi, o să meargă și la ei”.

Lucrările la Bulevardul „Pardon” vor fi în continuare suspendate până la rămânerea definitivă a hotărârii pronunțate.

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *