Web Analytics
scris vineri, 15.09.2023

Salvamont Argeș: „Vârful Moldoveanu nu este pentru oricine. Nu-l subestimați”

„Atenție, vârful Moldoveanu NU este pentru oricine!!! Nu-l subestimați!”, semnalează Salvamont Argeș după ce două persoane în vârstă de 70 de ani au rămas blocate două nopți pe munte.

Salvamont Argeș: „Vârful Moldoveanu nu este pentru oricine. Nu-l subestimați”

„Grup de 3 persoane, un tânăr de 37 de ani și o pereche în vârstă, în jur de 70 de ani (bărbatul cardiac, fără medicamente de rezervă la el) se luptă o zi întreagă să urce pe vârf, unde au ajuns la ora 17. Nu a fost îndeajuns, au decis să coboare prin Galbena (variantă mai lungă) fără să țină cont că se întunecă”, povestește Salvamont.

În Gura Zbuciumatului, cei trei s-au speriat după ce au crezut că văd un urs și s-au reîntors în creastă. Tânărul a plecat singur pe Scărișoara, cu gândul să anunțe în Nucșoara. În timp ce perechea a petrecut prima noapte în bordeiul ciobănesc din Galbena.

Când s-a scurs timpul în care ar fi trebuit ca cei trei să ajungă la mașina personală (estimat în funcție de planurile pe care apropiații le aveau) colegii noștri se deplasează la stâna lui Burnei, de unde află informații de la turiștii care coborau, astfel că, spre seară, patru colegi urcă cu haine, mâncare și ceai la cei doi bătrâni, planul inițial fiind să fie evacuați cu un elicopter la apariția zorilor”, a mai transmis Salvamont Argeș pe pagina de facebook.

Citește și Un om de afaceri a tăiat din Pădurea Trivale şi a scăpat nepedepsit prin prescrierea faptei

Cu ajutorul telefonului prin satelit s-a aflat că persoanele au mâncat și se simt în stare să coboare, dacă sunt ajutate. Coborârea a durat toată noaptea, astfel că persoanele au ajuns la mașină după a doua noapte de stat pe munte. Între timp, deja pe întuneric, bărbatul de 37 de ani a coborât la cabană, unde a fost preluat de un echipaj de jandarmi care l-a adus la baza Salvamont Nucșoara și acolo a rămas peste noapte. „Repetăm: abordați vârful Moldoveanu așa cum se cuvine!”, este mesajul Salvamont Argeș.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *