Web Analytics

Salpitflor cumpără plante din afară, deşi are trei pepiniere cu material săditor

de | 28.11.2019 14:34 | Dezvăluiri

# Politică suspectă la „Fabrica de flori şi plante” a Primăriei Piteşti # Dezvăluirile sunt făcute de liderul sindical Liliana Țârcomnicu, cea care a fost băgată în comisia de disciplină fiindcă nu-și ține gura

Puncte sensibile și aspecte contestabile au fost atinse pe 11 noiembrie la întâlnirea coordonatorilor formațiilor de lucru cu tânărul și noul șef al secției Spații Verzi din cadrul Salpitflor Green Pitești, acolo unde acestuia i s-a reproșat că nu organizează corect activitatea subalternilor, cheltuie aiurea banii societății comerciale aflate în subordinea municipalității și ia decizii haotice. Acuzațiile au venit de la Liliana Țârcomnicu, lider sindical, inginer hoticol cu 30 de ani de activitate în cadrul aceleiași secții, care, pentru cutezanța de a face aceste observații, s-a trezit băgată în comisia de disciplină.
Inginerul cu ani grei de muncă în spate îi reproșează tânărului coleg, inginer și el, dar șef de secție, nici mai mult, nici mai puțin decât că nu are suficientă experiență în domeniu pentru a gestiona activitatea pe care o are în subordine. „A cumpărat deja niște arbori, arbuști pentru a amenaja spațiile verzi din oraș, în loc să îmbunătățească activitatea pe sectoare de activitate. Au fost plantați arbori cumpărați inclusiv în parcul Făget din cartierul Trivale. Pai, dacă noi cheltuim așa banii, deși avem sectoare speciale, ne dă de înțeles că la mijloc e altceva. Nu am văzut sumele, dar nu e normal să achiziționezi material din afară, când ale tale stau și zac în pepiniere neplantate. Dacă voia ceva mai nou, putea să formeze cursuri de pregătire a oamenilor, altoirea unor pomi, formarea unor plante noi, nu neapărat să ne ducem să cumpărăm de la alții. La ce le ținem pe ale noastre? Știți cum s-au făcut plantele în pepinieră? Copaci! În loc să punem mâna să-i plantăm sau să-i livrăm, se ocupă fiecare după cum îl taie capul! Pe spațiile verzi aferente sensului giratoriu – str. Smeurei cu str. Nicolae Dobrin – pe panta de urcare și coborâre spre și dinspre cartierul Trivale au plantat arbori care pe viitor vor crea probleme de vizibilitate și nu sunt nici estetici. Spaţiul verde trebuia să fie plantat cu plante de talie mică și mijlocie… Banii pot fi folosiți altfel. Pot să spun că noi, la Secția Spații Verzi, nu primim alimentație de protecție, cum ar trebui să primim pentru că lucrăm în condiții vătămătoare…”, a declarat ing. Liliana Ţîrcomnicu, liderul Sindicatului Liber Flora.

„A început să-mi aducă injurii”

Ulterior acestei ședințe, pe 15 noiembrie, șefei de sindicat i s-a comunicat faptul că trebuie să se prezinte la „cercetare disciplinară”.
„În cadrul întâlnirii, doamna Ţîrcomnicu Liliana, ing. horticol, a perturbat discuţia şi a început, pe un ton ridicat, să-mi aducă injurii, să-mi reproşeze ostentativ modul în care am organizat secţia în ultimul timp, chiar să mă ameninţe că voi apărea în presă. Precizez că scopul principal al întâlnirii nu a fost atins din cauza acestor discuţii jignitoare, iar doamna Liliana Ţârcomnicu nu este la prima abatere, perturbând şedinţele de lucru”, se arată într-o informare semnată de șeful secției Spații Verzi, Dan Alexandru Vărzaru.

„Nu are finalizate studiile. (…) Tatăl lui e subalternul lui”

Liderul sindical spune că nici vorbă de injurii la respectiva întâlnire şi că cercetarea sa disciplinară e, din punctul său de vedere, un abuz în serviciu.
„Nu știu la ce se referă. Eu i-am spus că e foarte tânăr și nu poate să coordoneze activitatea secției Spații Verzi. Nu are finalizate studiile, în sensul că are 4 ani de facultate, dar nu are specializarea. Cred că ar trebui să-și dea demisia. Aici e chestie de specialiști și, în plus, e și un conflict de interese la mijloc. Tatăl lui este subalternul lui. Este șeful sectorului coloană auto. Fetelor le e teamă să nu-l supere pe tată, ca să nu le taxeze fiul. Când am ridicat aceste probleme, mi s-a spus că nu e treaba mea. Vor să facă tot posibilul să mă concedieze, pentru că am curajul să le spun că nu gestionează corect activitatea societății. Avem sectoare de producție ce trebuie îmbunătățite, ca şi parcul auto al societății, ca și condiţiile de muncă ale oamenilor, să crească salariile la toți salariații, nu parțial, așa cum a făcut pe data de 2 mai 2019, când s-a aplicat o grilă discriminatorie, în care au crescut salariile doar la o parte dintre angajați”, mai spune Liliana Ţîrcomnicu (foto).

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii