Web Analytics

Sălile de fitness vor funcționa cu o capacitate redusă. Accesul se face cu adeverința de vaccinare

de | 15.05.2021 08:45 | Actualitate

Guvernul a decis ca din 15 mai, sălile de sport să funcționeze cu o capacitate de 50%. Ulterior, de la 1 iunie, pentru o capacitate de 70%, clienții ar trebui să prezinte dovada vaccinării, adică adeverința care atestă că au fost imunizați împotriva Covid-19. Patronii sau reprezentanții sălilor care nu respectă regulile vor fi amendați, a precizat șeful DSU, Raed Arafat, în conferința de presă în care au fost aduse lămuriri cu privire la noile măsuri de relaxare.

CITESTE SI Argeș: 115 sancțiuni aplicate ca urmare a nepurtării măștii de protecție

Hotărârea de Guvern, cu modificările care intră în vigoare din 15 mai, prevede că: Se permite activitatea cu publicul operatorilor economici care desfășoară activitatea în spații închise în domeniul sălilor de sport și / sau fitness fără a depăși 50% din capacitatea maximă în județele / localitățile unde incidența la 14 zile este mai mică sau egală cu 3 la mia de locuitori, cu asigurarea unei suprafețe de minim 7 mp pentru fiecare persoană.

CITESTE SI Echipele de vaccinare au ajuns și în Poienarii de Argeș. 150 de persoane s-au imunizat

”Este primul act normativ pe care-l adoptăm, prin care începem revenirea la normalitate. Aceste măsuri sunt până la 1 iunie. De la 1 iunie, o parte dintre aceste măsuri vor fi relaxate, dar sunt şi altele şi sunt prezentate în hotărârea CNSU”, a precizat premierul.

CITESTE SI Se interzice parcarea mașinilor în zona pietonală din Piața Vasile Milea

Astfel, de la 1 iunie, este prevăzut ca: Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activitatea în spații închise în domeniul sălilor de sport și / sau fitness fără a depăși 70% din capacitatea maximă în județele / localitățile unde incidența la 14 zile este mai mică sau egală cu 3 la mia de locuitori, cu asigurarea unei suprafețe de minim 4 mp pentru fiecare persoană dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2, dacă au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii