Argeș: 115 sancțiuni aplicate ca urmare a nepurtării măștii de protecție

de | 14.05.2021 17:11 | Actualitate

Aproape 1.500 de persoane au fost controlate de poliţişti în cadrul acţiunilor de verificare a respectării măsurilor de prevenire și limitare a infectării cu virusul Covid-19.

119 societăți au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor organizatorice specifice, a programului de lucru și în privința respectării măsurilor de protecție de către personal și clienți.

De asemenea, cei peste 200 de poliţişti care s-au aflat la datorie ieri, au verificat, în total, 1.467 de persoane şi 135 de mijloace transport persoane.

Au fost organizate 28 de acțiuni punctuale (din care 25 de acțiuni independente ale polițiștilor, două acțiuni cu lucrători I.J.J. Argeș și o acțiune cu reprezentanți ai altor instituții), fiind vizate, în special zonele aglomerate, zonele de agrement, centrele comerciale, restaurantele și mijloacele de transport în comun, atât în mediul urban, cât şi în mediul rural.

 

Citește și Argeș: Reținuți pentru tâlhărie calificată și lipsire de libertate

 

Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii au aplicat 135 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 18.250 de lei, astfel:

-115 sancțiuni, în valoare de 15.250 de lei, ca urmare a nepurtării măștii de protecție;

-20 de sancțiuni, în valoare totală de 3.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor privind deplasarea/libera circulație.

Polițiștii argeșeni recomandă tuturor cetăţenilor să nu se expună la riscuri, să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție în toate spațiile publice, precum și să respecte interdicțiile cu privire la organizarea de evenimente private și cu privire la deplasarea/libera circulație.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii