Web Analytics

Săli de sport ultramoderne şi canalizare la Schitu Goleşti

de | 1.06.2023 12:30 | Actualitate, Economie, Home, Politica si Administratie

Tudorel Miriță, primarul de la Schitu Golești, ne anunță că săptămâna trecută a fost semnat un contract important de finanțare pentru localitate. Este vorba despre proiectul de canalizare menajeră pentru străzile laterale din satele Schitu Golești și Lăzărești plus satul Costiță. De asemenea, în luna iulie vor fi date în folosință două noi săli de sport.

Tudorel Miriță: „Săptămâna trecută am semnat la Ministerul Dezvoltării contractul pe Anghel Saligny, suma fiind de 16,4 milioane de lei din bugetul de stat, total valoarea fiind de 17,8 milioane de lei, diferența de 1,4 milioane fiind asigurată din bugetul local privind proiectul de canalizare menajeră. Este vorba despre străzile laterale din satele Schitu Golești și Lăzărești plus satul Costiță, însemnând 12,5 km de rețea la care se mai adaugă două stații de repompare în punctele Vornești și Tănăsești. Cu această a treia etapă o să avem canalizare acoperită pe 80% din suprafața comunei Schitu Golești. Urmează procedura de scoatere la licitație, avem și proiectul tehnic și consider că în câteva luni de zile ne vom apuca și de treabă.

De asemenea, mai avem două săli de sport care se vor finaliza în luna iulie, prima dintre ele este realizată prin Compania Națională de Investiții, valoarea de finanțare fiind de 5,5 milioane de lei, sală de sport de 1.100 mp, cu 102 locuri în tribună și va fi folosită atât de copii de la Școala Gimnazială Nr. 1 Schitu Golești, dar și de cei care vor să închirieze pentru practicarea diferitelor jocuri sportive, pentru că se pretează și pentru baschet, volei, handbal, tenis de câmp sau fotbal. Iar cea de-a doua, la Școala Gimnazială Lăzărești, realizată prin Programul Operațional Regional 2014-2020, valoarea de investiții este de 1,2 milioane de lei și se va finaliza tot la finalul lunii iulie, aflându-ne acum doar la partea de dotări, coșuri de baschet, fileu pentru volei etc. Această sală este dedicată exclusiv copiilor de la Școala Gimnazială Lăzărești”.

Citește și Canalizarea în comuna Schitu Goleşti va ajunge la o acoperire de 80%

Citește și Muzeu al mineritului, la Schitu Goleşti

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *