Muzeu al mineritului, la Schitu Goleşti

de | 24.11.2021 14:16 | Actualitate, Cultura, Home, Politica si Administratie

Importantul bazin minier din Muscel nu mai este activ de aproape două decenii, exceptând izolate cazuri de exploatare efectuată prin firme care au apărut având legături anterioare cu fosta Exploatare Minieră Câmpulung. Au rămas și acum la vedere urme ale extracției de suprafață și subteran, dar și cele ale căilor de transport a cărbunelui.

Ca și în cazul Uzinei ARO, care a primit un fel de omagiu prin înființarea Muzeului Automobilului Românesc și prin menținerea automobilelor vechi în diverse colecții particulare, și minele din Muscel vor avea o reflectare in memoriam. La Schitu Golești, acolo unde a existat o intensă activitate în domeniu, se va amenaja un spațiu pentru expunerea de obiecte folosite în minerit. Minimuzeul va fi găzduit de fosta școală din satul Lăzărești. Imobilul, care nu mai este folosit în scopul inițial, a intrat într-un proces de reabilitare și va avea spații destinate și unor activități cultural-educative.

Carbonifera SA, firma din Ploiești care includea și Exploatarea Minieră Câmpulung, a intrat în procedura falimentului încă din 2010, procesul de la Tribunalul Specializat Argeș nefiind încă finalizat.
Cătălin Ioan Butoiu

Citește și Legea Minelor a trecut în Parlament / Iniţiatorul Cătălin Bulf: „După 17 ani, am reuşit să dăm Legea deschiderii minelor”

Citește și Sindicalistul cu vilişoară şi piscină

 

Distribuie!

Articol scris de Jurnal de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

Fabrica Ford Craiova a fost preluată de turcii de la Ford Otosan.
Fabrica Ford Craiova a fost preluată de turcii de la Ford Otosan.

INVITAȚIE DE PRESĂ Prim-ministrul Nicolae Ionel-Ciucă, alături de ministrul Economiei, FlorinSpătaru, va participa marți, 5 iulie, la Craiova, la evenimentul organizat cu ocaziapreluării oficiale a fabricii Ford Craiova de către Ford Otosan.Premierul și ministrul...

FC Argeș: 28 de jucători în cantonamentul de la Curtea de Argeș
FC Argeș: 28 de jucători în cantonamentul de la Curtea de Argeș

FC Argeș a început astăzi cel de-al doilea stagiu de pregătire centralizată din această perioadă precompetițională. Antrenorul Andrei Prepeliță a deplasat în cantonamentul de la Curtea de Argeș un lot de 28 de jucători. Printre aceștia se regăsește și ultima achiziție...