Web Analytics

Canalizarea în comuna Schitu Goleşti va ajunge la o acoperire de 80%

de | 3.11.2022 12:35 | Actualitate, Economie, Home, Politica si Administratie

În comuna Schitu Golești, autoritățile publice locale și-au îndreptat atenția asupra sistemului de canalizare din localitate. Astfel că în prezent, canalizarea este efectuată în proporție de 50%, iar lucrările continuă și în cel mai scurt timp se va ajunge la 80%. Tudorel Miriță, primarul localității spune că „de-a lungul DN 73, atât pe stânga, cât și pe dreapta, avem o acoperire de 50% în ceea ce privește canalizarea, adică pe 16 km, avem stație de epurare cu 4 module de epurare în 3 trepte, mecanică, chimică și biologică.

Lucrarea s-a făcut etapizat. În prima etapă, partea stângă a DN 73, 8 km, bazinele stației de epurare și 2 module, cu finanțare de la MLPDA, prin PNDL 2, cu valoarea de 7,9 milioane lei, în perioada aprilie 2019- decembrie 2020. Etapa II, rețea pe partea dreaptă a DN 73, 8 km de rețea, 2 module de epurare și 2 subtraversări la DN 73 și calea ferată, cu 8,9 milioane lei, sume din bugetul local și împrumutate de la Trezoreria Statului. Etapa a II-a a început în aprilie 2021 și se va încheia peste două săptămâni, în momentul de față lucrându-se, la asfaltare, refacere accese/podețe. Realizandu-se colectoarele centrale pe stânga și dreapta DN 73, suntem pregătiți astfel pentru Etapa III, străzile laterale din satele Schitu Golești și Lăzărești plus satul Costița, respectiv 11,7 km de rețea pentru care avem finanțare prin Programul Anghel Saligny, de 16,4 milioane lei.

Citește și Parc de agrement la Schitu Goleşti

Toată investiția s-a realizat cu racorduri individuale până la limita proprietății particulare, proprietarii neplătind taxa de branșare, până în prezent 230 de gospodării fiind racordate la rețeaua de canalizare care ca și rețeaua de apă sunt delegate operatorului de apă-canal, SC Edilul Câmpulung, tariful de apă și canal fiind de 6,3 lei/mc apă înregistrată de apometru individual al fiecărui abonat. Cu realizarea etapei III vom avea 80% acoperire, rămânând satele Valea Pechii și Loturi cu un total de 1.000 locuitori, care vor constitui un sistem separat cu Microstație de epurare, cu proiect separat, care urmează să fie depus pe PNRR, axa de Apă uzată, care urmează să se deschidă anul următor”.

Citește și Muzeu al mineritului, la Schitu Goleşti

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *