Salariaţii de la Arpechim au înfiinţat ONG-ul „Justiţie până la capăt”

de | 15.08.2013 10:19 | Actualitate

# Deputatul Cătălin Rădulescu spune că membrii acestui ONG vor merge la Bruxelles să protesteze împotriva OMV Petrom. Salariaţii de la Arpechim implicaţi în aşa zisul proces al primelor de murături, ce durează de câţiva ani împotriva companiei austriece OMV, s-au decis să se organizeze într-un ONG intitulat „Justiţie până la capăt” prin care să-şi poată apăra drepturile câştigate iniţial şi pierdute ulterior în justiţie. Conducerea organizaţiei este formată din ecologistul Adrian Maghinici, preşedinte, Georgeta Roşu, vicepreşedinte, Vasile Ciobanu, secretar şi Elena Chircu, trezorier. Președinte de onoare al acestui ONG a fost ales deputatul PSD Cătălin Rădulescu.
Pentru a afla mai multe despre această organizaţie non-guvernamentală, am stat de vorbă atât cu vicepreşedinta Georgeta Roşu, cât şi cu preşedintele de onoare, deputatul Cătălin Rădulescu. „Noi am făcut acest ONG pornind de la problemele pe care le avem cu justiţia. Vom avea mai multe scopuri, cum ar fi apărarea drepturilor şi libertăţilor omului, în special al dreptului la libera exprimare. Vrem să promovăm valorile româneşti, să susţinem familiile, precum şi pe tineri şi pe bătrâni. Pe lângă implicarea civică, dorim să ne implicăm activ şi în politică. Am dorit să facem acest ONG pentru că ne-au fost încălcate anumite drepturi şi vorbesc aici în primul rând de dreptul la exprimare. Am fost în sălile de judecată şi nu am fost ascultaţi. Ni s-a spus să nu vorbească pentru noi decât avocatul, iar nouă ne-a murit avocatul şi nu ne-am mai permis încă unul. Era ascultat doar avocatul celor de la OMV. S-a ajuns ca la Braşov să se spună că aceste drepturi au fost incluse când noi nu eram salariaţii lor. Lucruri aberante, iar când noi am vrut să ne susţinem cauza, nu am fost luaţi în seamă. Astfel, ca să căpătăm personalitate juridică, era nevoie de acest ONG. Suntem undeva la 600 de persoane deocamdată, dar lumea încă nici nu ştie pentru că actele vor ieşi pe 28 august a.c. Numărul membrilor va creşte apoi, cu siguranţă, mai ales că dorim să cooptăm oameni de pretutindeni. La nivel de ţară sunt peste 57.000 de dosare aflate în stare de judecată cu OMV-ul. În ceea ce priveşte sediul organizaţiei noastre, acesta va fi stabilit după ce vor ieşi actele. Am vorbit deja cu domnul Pendiuc să ne aloce şi nouă un spaţiu”, a precizat Georgeta Roşu.

Deputatul Cătălin Rădulescu: „E timpul să fim mult mai responsabili”

„Am acceptat să fiu preşedinte de onoare al acestui ONG. Este o situaţie pe care o consider abuzivă şi nelegală, nu este normal ca cineva să ia înapoi drepturile pe care le-a acordat. Oamenii nu au de unde să dea înapoi OMV-ului sume aşa mari de bani. Ei sunt pe colegiul meu, Pitești-Sud, şi o să-i sprijin cu absolut tot ceea ce este necesar. Am discutat şi cu dl primar Pendiuc pentru ca şi dânsul să ne susţină în acest demers. Dacă va fi nevoie vom merge şi la Bruxelles. M-am văzut cu o parte dintre oameni şi cu domnul Adrian Maghinici şi ei sunt hotărâţi să meargă să-şi expună problema la una dintre structurile Uniunii Europene. Trebuie să găsim soluţia transportului, ne gândim la un autocar sau două, cu care să facem deplasarea la Bruxelles sau Strasbourg. Eu voi merge în calitate de parlamentar cu ei, iar totul va fi organizat oficial. Ştiu că, în general, în partide ne interesează doar ciolanele şi funcţiile, mai puţin să-i ajutăm concret pe oameni, dar cred că e timpul să fim mult mai responsabili”, ne-a declarat  deputatul PSD de Pitești, Cătălin Rădulescu.   I.B.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

1 Comentariu

  1. cine a hotarat ca acesti bani trebuie dati salariatilor, dar de fapt nu trebuie.. de la ei trebuie recuperate sumele, executori, judecatori.. ce vina are salariatul ca a primit banii!!! cred ca s au facut multe nereguli intre sindicate si administratie, liviu luca le stie sigur, sa ceri inapoi banii de la fostii angajati e o mare mizerie, intrebarea mea este de ce le au dat banii daca nu erau siguri 100% ca trebuie dati, ce justitie, ce legi , avem in tara asta?

Ultimele articole