Web Analytics

Să râdem, ca să nu plângem! Despre cazul Stelică Crăciun…

de | 19.08.2021 13:48 | Actualitate, Opinii

Dacă tot n-avem pe vară, în Argeș, un festival gen Untold, avem, în schimb, un festival de umori, șantaje și înjurături pe WhatsaApp. Iar promotorul lui e Stelică Crăciun, un personaj lombrosian a cărui ascensiune de peșteră a fost favorizată de prezența sa insidios- puturoasă în proximitatea unor polițiști, procurori, judecători, avocați și politicieni. A unor oameni cu ciocanul dreptății și al influenței în mână, ca să fixăm arealul. Patron al clubului de streap-tease Zion din Pitești, în urmă cu două decenii, vicleanul Stelică a înțeles că trebuie să vândă și să cumpere slăbiciunile unor oameni. Iar ele s-au numit corupție, lăcomie, patima pentru șpriț și păsărici. Cu timpul, Stelică s-a transformat, din vânatul lor, în vânătorul acestora. Pe unii dintre ei i-a mituit și apoi i-a înregistrat, făcându-i captivi pe perioadă nedeterminată. Iar unii polițiști, cum e cazul lui Marius Aioanei, adjunctul Poliției Mioveni, au devenit informatorii informatorului. Astfel s-au multiplicat puterea și averea lui Stelică, deși încă de la primul contact vizual e clar că singurul test de inteligență pe care poate să-l treacă personajul e cel de onomatopee.

Citește și Stelică Crăciun şi-a băgat mama, de 76 de ani, în schema de fraudare a creditorilor firmei Odeon

Ca să simplific, slăbiciunea instituțiilor de forță din județ și a unora dintre oamenii care le-au condus și încă le conduc au creat un profil de businessman de grotă, gen Stelică Crăciun. Așa s-a pus mâna pe o comună cu buget mare din proximitatea Piteștiului, cum e Mărăcineniul, și pe care cartelul lui Stelică a ajuns să o exploateze în interes propriu. Iar modul de operare a fost devoalat chiar de Crăciun, într-unul din zecile de mesaje trimise pe WhatsApp și descoperite la percheziția informatică a celularului acestui primitiv care își amenința adversarii că le omoară familia sau le incendiază afacerile. ” Voi face la Micești ce am făcut și la Mărăcineni”, îl amenința Stelică pe viceprimarul din Micești, Nicu Olteanu, care n-a dorit să-i facă jocul la alegerile locale. Iar după Mărăcineni și Micești, urma și Mioveniul, asta numai dacă urmărim mesajele de grup infracțional, de pe WhatsApp, dintre Crăciun și adjunctul poliției orășenești, subcomisarul Marius Aioanei. Și acestea descoperite tot la percheziția informatică. Un lucru e limpede! Promiscuitatea și permisivitatea instituțiilor statului în cazul lui Stelică Crăciun spun multe și despre noi, ca județ. Cam unde ne bălăcim, deși în nopțile cu lună plină ne place să visăm frumos și să ne comparăm cu Oradea sau Clujul. În epoca în care se clonează carduri și se fură electronic identități, Stelică își amenința adversarii cu ghioaga, cu moartea și cu focul pus la fabricile acestora, vezi cazul patronului de la societatea de panificație Zaris Mărăcineni. Iar toate astea s-au întâmplat, bineînțeles, cu complicitatea unor funcționari copți de corupție sau slabi ei, ca oameni.

Citește și Stelică Crăciun le aducea femei poliţiştilor Scarlatache şi Ioniţă, şefii de la Investigarea Fraudelor din IGPR

”Nu știți dvs., domnu’ Grigore, ce proști sunt unii oameni deștepți”, mi-a spus odată Marian Niță, politician, gestionar de magazin de unelte și scule și gânditor de largă respirație cioraniană, din Costești. Și câtă dreptate avea ”Mimi”, așa cum e cunoscut printre amici! El, care a cunoscut gloria de consilier local PSD la Pitești, pe timpul lui Pendiuc, asta până l-a apucat lehamitea și s-a retras, tot cioranian, ca să studieze condiția umană la Costești. La Consiliul Local Costești. Cu o bursă de merit. Politic, desigur. Mare dreptate aveai, Mariane, cu o singură adăugire, dacă îmi permiți! Și o fac după ce am avut privilegiul primei lecturi a mesajelor academico-infracționale transmise de Crăciun pe WhatsApp unor somități ale județului și descoperite la percheziția informatică: ”Unii oameni deștepți sunt chiar foarte, foarte proști!”.

Citește și Crăciun îl ameninţa pe WhatsApp pe Miuţescu şi retransmitea mesajele, să le vadă şi adjunctul Poliţiei Judeţene, Gabriel Gherghe

 

 

Articol scris de Gabriel Grigore

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Din ce partid faceau parte politicienii Carora stelica craciun le trimitea mesaje pe whastup? Din partidul aflat mereu la putere in Arges,adica din Psd. Ati uitat ca de obicei domnule ziarist sa mentionati acest lucru!

Ultimele articole