Web Analytics

S-au finalizat lucrările de reabilitare la Spitalul de Recuperare Brădet

de | 10.01.2022 09:48 | Actualitate

Lucrările de reabilitare de la Spitalul de Recuperare Brădet, unitate sanitară aflată în administrarea Consiliului Județean Argeș, singurul spital de acest profil din regiunea noastră, au fost finalizate. Reabilitarea s-a făcut din fonduri europene, printr-un proiect european al Consiliului Județean Argeș, din cele 5 proiecte de reabilitare a construcțiilor din infrastructura de sănătate pe care consiliul le are.  

“Marea problemă cu care ne-am confruntat încă de la începutul mandatului a fost problema sănătății populației județului Argeș. Tocmai de aceea, Consiliul Județean Argeș a alocat sute de miliarde pentru sănătate. De altfel, cele mai importante proiecte ale consiliului, fie că vorbim de cele cu fonduri europene sau din bugetul propriu, vizează infrastructura sanitară. Mă bucur că s-a finalizat proiectul de la Spitalul de Recuperare Brădet pentru că și acest proiect reconfirmă preocuparea noastră constantă pentru creșterea calității serviciilor medicale.”, a declarat președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă.   

Citește și:Ministrul Sănătății:”Vaccinarea nu va fi obligatorie în România”

“Este primul proiect pe fonduri europene ce vizează infrastructura sanitară ce s-a încheiat în județul Argeș, în exercițiul financiar 2016 – 2020. Proiectul contribuie la sprijinirea tranziției către o economie cu emisie scăzute de carbon, prin îmbunătățirea izolației termice a anvelopei clădirii, reabilitarea și modernizarea instalațiilor pentru prepararea, distribuția și utilizarea agentului termic pentru încălzire și a apei calde menajere și utilizarea surselor de energie regenerabilă. Mă bucur mult că proiectul a fost finalizat și că astfel și confortul hotelier oferit de această unitate sanitară a fost mult îmbunătățit. Proiectele Consiliului Județean Argeș care privesc infrastructura sanitară sunt mari și importante, iar derularea lor este atent monitorizată de noi”, completează vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Marius Nicolaescu.  

Valoarea totală a contractului de finanțare a fost de  4.273.336,36 lei.

Izolarea termică,   termo-hidroizolarea planșeului sub pod, montarea unor fâșii de vată minerală bazaltică în dreptul tuturor planșeelor clădirii și montarea sistemelor de preparare a api calde de consum se numără printre invenstițiile făcute prin proiectul “Creșterea Eficienței Energetice a Spitalului de Recuperare Brădet”.  

Citește și: 776 de certificate profesionale pentru exercitarea profesiei în afara României au fost emise anul trecut de Colegiul Medicilor

Investițiile au ca rezultat  scăderea nivelului anual specific al gazelor cu efect de seră de la 548,98 [echivalent to C02/an] la 156,27 [echivalent to C02/an] și scăderea consumului anual de energie primară de la 2.538.214,17[kWh/an] la 828 .542,62   [kWh/an].  

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii