Web Analytics
scris vineri, 15.03.2024

S-au cunoscut pe FB şi s-au despărţit pe WhatsApp. Amor cu şantaj şi finalizare la închisoare cu executare

La sfârșitul lunii ianuarie, Judecătoria Pitești a avut de soluționat un dosar mai puțin obișnuit, al unui șantaj comis pe WhatsApp. Protagoniști sunt doi amorezi care s-au cunoscut și și-au trăit povestea prin intermediul rețelei de socializare și tot acolo s-au și despărțit în condiții nu tocmai amiabile, ci cu amenințări. Totul s-a întâmplat atunci când bărbatul a vrut să o vadă pe cea care îi furase inima și în realitate. Mai ales că, după cum a reieșit în cadrul procesului, îi mai și dăduse 7000 de lei. Love-Story-ul s-a lăsat prost pentru bărbat care a și fost reținut pentru 24 de ore de polițiști, iar apoi condamnat de judecătorii piteșteni la doi ani și două luni de închisoare cu executare.

S-au cunoscut pe FB şi s-au despărţit pe WhatsApp. Amor cu şantaj şi finalizare la închisoare cu executare

Prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti s-a dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpatului Teodor Ghiță pentru săvârşirea infracțiunii de șantaj în formă continuată. În actul de sesizare s-a argumentat că bărbatul, în perioada 4-6 septembrie 2022, a amenințat-o pe Daniela Florina Năstase cu moartea, cu distribuirea filmărilor compromițătoare pe care i le trimisese și chiar cu incendierea locuinței. Bărbatul a mai cerut și suma de 7000 lei pe care el i-o dăduse, ori acceptarea de către femeie de a continua relația și a se muta împreună cu el. În cursul urmăririi penale, inculpatul a recunoscut comiterea infracţiunilor de care era acuzat, însă nu s-a prezentat în faţa instanţei la niciun termen de judecată, deşi au fost efectuate demersuri în vederea aducerii acestuia la judecată, respectiv citarea la toate adresele cunoscute, emiterea mai multor mandate de aducere precum și contactarea telefonică.

Chiar și avocatul din oficiu al lui Ghiță a luat legătura cu el în repetate rânduri și a încercat să îi explice care sunt consecințele judecării cauzei în lipsă. În faza de judecată, din oficiu, instanţa a procedat reaudierea martorilor menționați în rechizitoriu, având în vedere că inculpatul nu s-a prezentat în faţa instanţei pentru a-şi exprima poziţia faţă de infracţiunea pentru care a fost trimis în judecată. În declarația pe care a dat-o, femeia a spus că a cunoscut prin intermediul rețelei de socializare Facebook un bărbat ce utiliza contul cu numele lui Ghiță Teodor și împreună cu care a conversat din luna decembrie a anului 2021, până în data de 05.09.2022.

Citește și Traficantul de droguri Alex Copil Bătrân este primul argeşean încătuşat la spovedanie! Preotul paroh George Olteanu: „Erau trei mascaţi şi un ofiţer când l-au ridicat pe enoriaş din timpul slujbei”

Victima i-a trimis bărbatului filme cu ea goală

În tot acest timp, nu s-au văzut, ci doar au conversat pe Messenger și Whatsapp, ea trimițându-i pe parcursul acestei relații filmări în care apare goală și în timp ce desfășoară activitați cu conotații sexuale. Apoi a mai arătat că, în data de 04.09.2022, bărbatul respectiv i-a cerut să se și vadă, propunere cu care nu a fost de acord, moment în care a început să o amenințe cu distribuirea acelor filmări în cazul neacceptării continuării relației cu acesta, precum și în scopul de a obține banii. Din conversațiile de pe WhatsApp, depuse ca probă, a reieșit clar că inculpatul şi-a dorit prin orice mijloace să o determine pe femeie fie să continue relația cu ea, fie să îi returneze suma de 7000 de lei, pe care el a susținut că i-o dăduse anterior, recurgând inclusiv la amenințări cu moartea,

Șantajistul era recidivist, având două condamnări pentru acte cu violență

Deși poziția exprimată de femeie, astfel cum reiese din înscrisurile de la dosar prin care aceasta arată că s-a împăcat cu inculpatul și nu mai are nicio pretenție, de nicio natură față de acesta, instanța a luat act că individul nu se afla la primul contact cu legea penală, acesta fiind condamnat anterior de două ori pentru fapte cu violență. Pentru acest lucru, precum și din cauza neprezentării în fața instanței de judecată și ignorând, deci, dispozițiile magistraților și alegând să fie judecat în lipsă, judecătorii piteșteni i-au dat doi ani și două luni cu executare. Șantajistul are drept la recurs.

Citește și Ion Mihăilescu, fost preşedinte al CJ Argeş, nu crede că edilul de la Mioveni va mai reveni în fruntea primăriei: „Ion Georgescu e ca Simona Halep. Odată ce i-a fost pusă pecetea de drogat, drogat rămâne”

Citește și Agenta care l-a scos la pensie mai târziu pe comisarul Bucur a fost doar atenţionată

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *