Web Analytics

S-a sucit! Primăriţa Câmpulungului nu mai bagă banii în concerte, acum vrea o agora

de | 6.08.2021 10:06 | Actualitate, Dezvăluiri, Politica si Administratie

Deși se susține în continuare ideea că Zilele Municipiului au fost doar amânate, nu anulate, o sumă asemănătoare ca valoare destinată concertelor se regăsește acum ca sursă de finanțare pentru un alt obiectiv al proiectului ”Câmpulung – Capitala Scrisului Românesc”.

700.000 lei pentru amenajarea spațiului public Piața Neacșu

Prin rectificarea bugetară efectuată la finalul lunii trecute, a fost virată suma de șapte sute de mii de lei, din totalul disponibil de 1,762 milioane de lei, pentru proiectul ”Piața Neacșu unește comunitatea”. În fapt, este vorba despre amenajarea unui spațiu public care să rămână ca un memento al aniversării de cinci sute de ani de la “Scrisoarea lui Neacșu”.
Piața Neacșu, un fel de agora, cum îi place Elenei Lasconi să îi spună, se va regăsi în centrul municipiului, chiar vizavi de Piața Primăriei, asta după ce în urmă cu ceva timp primărița vorbea de o altă locație. S-a răzgândit, dar de data aceasta este decisă să o facă!

Pentru ”Concert 500”, spectacolele de Zilele Municipiului, fusese alocați 639.625 de lei, fără TVA, însă manifestările au fost retrase de primăriță sub pretextul evitării aspectelor ilegale ale desemnării unui prestator de servicii. Oficial s-a transmis faptul că Zilele au fost amânate, putând fi reprogramate cu ocazia Sărbătorilor Argeșului și Muscelului, activități care însă nu vor mai avea loc în acest an, după cum a anunțat Consiliul Județean. Așadar, concluzia duce către anularea concertelor, însă cei din administrația Lasconi susțin că acestea vor putea avea loc în acest an, mai ales că mai sunt ceva bani din alocarea guvernamentală de două milioane de lei. Iar primărița chiar vorbește de ”Gașca Zurli”, cum că va veni să distreze copiii câmpulungenilor în septembrie. Asta după ce o anunțase și pentru iulie, dar ”Gașca” nu știa nimic de invitația celei care face istorie la Câmpulung!
Cătălin Ioan Butoiu

Citește și Primărița Lasconi a anulat spectacolele de Zilele Câmpulungului

Citește și Din banii alocaţi de Guvern pentru “Scrisoarea lui Neacşu”, primăriţa Lasconi plăteşte spectacole de 130.000 de euro cu Smiley şi Delia

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii