Web Analytics

Soţia deputatului Sorin Buta a muls sute de milioane de la primăriile muscelene

de | 2.12.2010 22:53 | Dezvăluiri

Fundaţia „România curată” a realizat, recent, un top al deputaţilor care derulează, prin intermediul propriilor firme sau prin cele ale rudelor, afaceri cu diferite instituţii ale statului. Pedelistul Sorin Buta apare şi el în clasamentul deputaţilor bugetofagi, firma SC GPC SRL, condusă de soţia acestuia, Florentina Buta, câştigând mai multe contracte cu APIA Argeş şi cu primăriile Vlădeşti, Cetăţeni, Dâmbovicioara, Lereşti, Valea Mare sau Ţiţeşti. Valoarea acestor contracte de prestări servicii sunt cuprinse între 3.500 şi 25.000 de lei. De reţinut că firma Florentinei Buta, SC GPC SRL, are ca obiect de activitate „Consultanţă în construcţii şi dirigenţie de şantier”.

Cine a pus botul

Primarul comunei Vlădeşti, Cristinel Moise, a pompat 10.000 de lei în contul firmei soţiei lui Sorin Buta, căreia i-a fost atribuit un contract de prestări servicii semnat pe 3 august 2009 şi care a fost valabil şase luni. Cea mai mare sumă încasată de SC GPC SRL a venit însă de la Primăria Cetăţeni. Astfel, pentru serviciile pe care le-a prestat în perioada 24.10.2009 – 24.10.2010, primarul PSD Ion Toader a semnat ordine de plată de 25.000 de lei. Pe podium se află şi Primăria Ţiţeşti, condusă tot de un primar social democrat, Florian Rizea, care a apelat la serviciile societăţii conduse de Florentina Buta contra sumei de 10.000 de lei. Printre beneficiarii serviciilor de consultanţă oferite de Florentina Buta se mai află Dumitru Secăreanu, primar Dâmbovicioara (3.474 lei în 4 luni), Gheorghe Tonghioiu, primar Lereşti (5.355 lei în 45 de zile), Ion Boncoi, primar Valea Mare Pravăţ (5.900 lei în 4 luni) şi APIA Argeş (6.000 lei pentru un contract care se derulează pe o jumătate de an). Un calcul simplu ne arată că, în aproximativ un an, firma familiei Buta a încasat 65.729 lei.

Buta: „Contractele sunt nesemnificative”

Chestionat în legătură cu topul realizat de cei de la Fundaţia „România curată”, deputatul Sorin Buta a ţinut să precizeze că „Totul este legal, iar contractele sunt nesemnificative, e vorba doar de sume mici. Curtea de Conturi a verificat, de altfel, primăriile cu care am lucrat şi n-au fost probleme. Eu sunt inginer constructor, sunt diriginte de şantier şi nu vreau să mă îndepărtez de meseria mea pentru că acum sunt deputat. V-am spus, e vorba despre o activitate perfect legală, aşa încât lumea poate să spună orice”, a zis deputatul Buta care a recunoscut că „activitatea de consultanţă n-a fost extinsă decât la primării şi instituţii de stat. În mediul privat nu am decât proiectare”. (N. DINU)

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii