Web Analytics

S-a întors roata! Şoferul achitat pentru ultraj a depus plângere la DNA şi la Parchet împotriva poliţistului Alin Tufă Mihalcea

de | 24.05.2018 10:41 | Dezvăluiri

6 tufa# Tânărul Bogdan Stan a fost salvat de înregistrarea de pe camerele video de la vulcanizare, din care reiese că nu el l-a ultragiat pe agentul rutier, ci acesta a sărit cu pumnii la el # Inițial, Judecătoria Pitești îl condamnase pe șofer la 9 luni de închisoare  cu executare, după care judecătorul Fundătureanu de la Curtea de Apel Pitești a întors decizia pe baza filmulețului neacceptat ca probă de prima instanță

A făcut vâlvă, săptămâna trecută,  cazul halucinant al șoferului bătut în fața unei vulcanizări de către agentul rutier Alin Gabriel Tufă Mihalcea, ginerele viceprimarului de la Ștefănești. Deși el a fost cel agresat de polițist, șoferul a fost trimis în judecată pentru ultraj și condamnat la instanța de fond, respectiv Judecătoria Piteşti, la 9 luni de închisoare cu executare. Numai că Bogdan George Stan a fost achitat de Curtea de Apel Pitești, care s-a pronunțat în data de 15 mai a.c, după ce judecătorul Fundătureanu a acceptat ca probă  înregistrarea video de pe camera de la vulvanizare (firma First Stop), pe care se vedea clar că polițistul l-a lovit pe șofer. Acum s-a întors roata și șoferul Bogdan Stan   a formulat, prin intermediul avocatului, plângeri penale la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș și la DNA împotriva agentului Alin Mihalcea Tufă pentru purtare abuzivă, abuz în serviciu și tentativă de luare de mită. Aceași plângere a făcut-o șoferul achitat de instanță și împotriva colegului lui Tufă, Mihai Mihăilescu, pentru infracțiunea  de abuz în serviciu.

„Pune și tu ceva în asigurare, ca să fie bine, să nu fie rău!”

6 bogdan stanIată ce scrie Bogdan George Stan în plângerea penală: „În fapt, la data de 14.04.2014, fiind parcat pe domeniul privat al magazinului First Stop, situat pe DN București-Pitești, s-a prezentat lângă autoturismul proprietate personală, marca BMW, un echipaj de poliție format din agentul constatator Tufă Mihalcea Alinşi agentul Mihăilescu Mihai din cadrul Poliției Rutiere Ștefănești, manifestând împotriva mea o atitudine nejustificat recalcitrantă, dorind să mă sancționeze, justificând faptul că autoturismul nu respecta dispozițiile legale referitoare la circulația pe drumurile publice. Precizez că echipajul de poliție nu m-a urmărit circulând pe drumurile publice, nu am fost somat să opresc la semnele agenților, pur și simplu mă aflam staționat, moment în care m-am trezit cu echipajul de poliție. Aceștia au manifestat o atitudine violentă, atât prin limbaj, în sensul că agentul Tufă Mihalcea Alin  m-a înjurat (celălalt agent rămânând pentru moment în mașină), iar ulterior m-a amenințat că îmi pune cătușele și chiar m-a apucat de mâna stângă, în momentul în care eu încercam să menționez în procesul-verbal de contravenție că mi-a cerut mită. Acesta era extrem de nervos, întrucât nu îi dădusem mita și îi spuneam că am documente justificative pentru folia de pe geamuri, iar numărul de înmatriculare în format pătrat este legal. Consider că agenții constatatori se fac vinovați de purtare abuzivă și atitudine necorespunzătoare de natură a provoca indignarea cetățenilor, procedând la întocmirea a două procese-verbale de contravenție cu rea-credință, fără nicio justificare legală, atâta timp cât nu circulam pe drumurile publice, ci eram parcat pe o proprietate privată. Singura justificare a fost aceea că, în momentul în care mi-au fost cerute actele mașinii, acesta mi-a dat de înțeles că vrea o sumă de bani, exprimându-se «pune și tu ceva în asigurare, ca să fie bine, să nu fie rău!», iar eu am refuzat să dau sume de bani, întrucât mă consideram nevinovat. Agentul mi-a spus că «mă cunoaște și că mă aștepta demult prin Ștefănești», întrucât cunoștea faptul că am fost amendat în luna octombrie 2013 de un coleg al acestuia și că «am avut tupeul să îl contest». Având în vedere cele relatate mai sus, și anume faptul că agenții au atestat în procesele-verbale aspecte neconforme cu realitatea, iar în ceea ce îl privește pe agentul Tufă Mihalcea Alin, acesta mi-a solicitat o sumă de bani, a folosit expresii jignitoare la adresa mea, a încercat să folosească forța fizică pentru a mă intimida, consider că sunt întrunite elementele constitutive ale infracțiunilor reclamate”, se arată în plângerea penală.

„Când am vrut să scriu în procesul-verbal că mi-a cerut bani, m-a lovit în cap cu pumnii și a vrut să îmi pună cătușele”

Bogdan Stan a venit și la redacția Jurnalului de Argeș, relatându-ne cum s-au petrecut lucrurile.
„M-a lovit în față cu pumnii pentru că i-am scris pe proces că mi-a cerut bani. Când să scriu, a început cu pumnii în cap. Nici nu mai îmi aduceam bine aminte dacă m-a lovit sau nu, dar am văzut filmul. Știu că mi-a lovit mașina în spate cu cătușele, când a sărit la mine, mi-a îndoit și mașina. Nu i-am făcut nimic, a zis că îmi pune cătușele. A venit șeful Poliției Ștefănești, că l-a chemat el, a chemat echipajul, dar nu s-au băgat colegii lui, că au văzut că mă înjura. Nu i-am făcut nimic. Mi-a spus că l-am înjurat. Avea boală pe mine! M-a oprit în trafic, am tras în dreapta. La First Top nu e loc public, este parcare privată. La câteva secunde după ce m-a văzut, era gata să intre în mașina unuia, pe contrasens, cu girofarurile, i-a tăiat calea lui ăla și a venit direct la mine. Mi-a zis să cobor din mașină. Eu am coborât. I-am dat toate actele, apoi îmi spune: «Ştii că noi am mai avut o problemă». «Da, știu, mi-ai dat amendă că nu am avut centură degeaba, că am avut centură, dar nu am vrut să îți ridic portbagajul. Eram cu un  BMW M10». «Ești șmecher, zice, dă și tu niște bani în asigurare, ca să fie bine». A început cearta. Mi-a dat 12 milioane amendă. S-a dus în mașină să scrie procesul-verbal. Pe film se vede că mașina era trasă la prima intrare. Mai era o intrare, pe care o blocase el. Am mutat-o să fac loc. Am stat vreo jumătate de oră, a venit cu procesul la geam, mi-a dat să citesc. Iar când am vrut la mențiuni să mai scriu ceva, l-am întrebat cum îl cheamă și mi-a spus «Nu știu». Am scris atunci: «Domnul agent mi-a cerut o sumă de bani.» Eram cu mâna stângă pe foi, mă gândeam cum să formulez, că nu erau decât două rânduri, mi-a tras foile, a aruncat procesele toate pe jos și a început să mă lovească cu pumnii în cap. Eu m-am apărat, mai ales că am avut o problemă, am o operație. M-a lovit. Nu mi-am luat certificat, că am zis că nu îmi place să stau  să mă judec. M-a dat în judecată el. A zis că i-am amenințat eu și că le fac probleme cu proba video. Dar proba video nu a fost acceptată. M-au condamnat la  9 luni, că au zis că l-am amenințat că îi rup capul… în baza a ceea ce au scris polițiștii în declarație. Acum, la Curtea de Apel, a zis domnul judecător (Ioan Fundătureanu, n.red.) că vrea să vadă și el filmările de la început și a fost audiat martorul care a fost cu mine în mașină, că doamna de la Judecătorie nu a vrut să îl audieze și au fost audiați doar martorii lui, colegii lui”.

Vicele nu ne-a ajutat să vorbim cu ginerele

Ne-am fi dorit să avem și punctul de vedere al polițistului Alin Mihalcea Tufă. Însă, până la ora închiderii ediției nu ni l-a acordat, deși socrul său, vicele Mihalcea de la Ștefănești, căruia i-am cerut telefonul ginerelui, ne-a asigurat că-i va spune acestuia ce dorim și că ne va suna pentru a ne spune și punctul său de vedere.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii