Web Analytics

S-a deschis festivalul de carte pentru copii „KidsFest”

de | 8.06.2022 14:02 | Actualitate, Cultură

În perioada 8 – 12 iunie 2022, Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș în parteneriat cu Consiliul Județean Argeș și Primăria Municipiului Pitești, organizează fEstivalul de Carte pentru copii “Kidsfest”, Pitești, ediția a II-a, 2022 – manifestare culturală dedicată Zilei Internaționale a Copilului, cu scopul de a promova literatura pentru copii, de a încuraja, totodată, lectura ca mijloc de relaționare între părinți și copii.

Astăzi, a avut loc deschiderea oficială a festivalului organizat în zona pietonală din fața Bibliotecii Judeţene ”Dinicu Golescu” Argeș. Aici este organizat un complex expozițional unde sunt amenajate 5 corturi, în care îşi prezintă oferta de carte pentru copii 10 edituri de prestigiu din România, trei dintre acestea fiind locale.

Citește și:Duster Papamobilul – expus la Muzeul Naţional de Istorie al României

“Încercăm să oferim cultură stradală, dacă pot spune așa. Acest festival de carte se adresează copiilor, dar se adresează și bunicilor și părinților. Familiarizarea cu lectura, cu tot ceea ce înseamnă cartea bună, este un bun început în viață pentru copiii noștri”, a spus Mihai Sachelarie, director Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș.

“Ne bucurăm să fim în mijlocul dvs., ne bucurăm să constatăm că există interes și pentru cartea scrisă, într-o eră a digitalizării. Plănuim ca anul viitor să facem un eveniment și mai mare și, de ce nu, să-l tradiționalizăm. Mă bucur și pentru faptul că alături de noi se află și dl inspector școlar general, Dumitru Tudosoiu, pentru că elevi fără știință de carte ne dorim să fie cât mai puțini, iar cartea scrisă rămâne pilonul de bază, cel puțin din forma actuală. Lectură plăcută!”, a declarat Adrian Bughiu, vicepreședinte C.J. Argeș.

“Astăzi se celebrează cititul și importanța lecturii în educația fiecărui tânăr. Mă bucur să constat un interes crescut al părinților și copiilor pentru cartea tipărită. Bineînțeles că internetul este o variantă extraordinară de informare, dar nu are cum să compenseze 100 % lectura. Nu avem cum să nu recunoaștem beneficiile globale ale rețelelor sociale, dar consider că trebuie să existe un mixt între social media și lectura clasică” – Cristian Gentea, primarul municipiului Pitești.

Citește și: În sfârșit, risc pentru profesorii nepregătiți! Proiect: directorii de şcoli, obligaţi să cunoască limba română

“Nu am lipsit la nicio ediție pe care ați organizat-o. După această perioadă de pandemie când școala, în mare parte, s-a desfășurat online, iată că am revenit la normal. Cartea trebuie să fie cartea noastră cea de toate zilele, care ne ajută, care ne face să ne îmbogățim vocabularul, care ne face să ne cunoaștem limba și limbile internaționale de circulație. Eu cred că, până la urmă, cartea este un căpătâi în educație”, afirmă Dumitru Tudosoiu, inspector școlar general.

“Vreau să felicit Biblioteca Județeană Argeș pentru organizarea acestui eveniment. Mă bucur că alături de dvs. sunt și colegii de la Școala Populară de Arte și Meserii Pitești și Teatrul Al. Davila și, nu în ultimul rând, vreau să invit piteștenii și argeșenii să viziteze standurile de carte și să ia parte la evenimentele organizate în cadrul festivalului” – Roxana Stoenescu, director Direcția Cultură, Turism și Tineret din cadrul C.J. Argeș.

Editurile partipante sunt: Grup Editorial Art, Grup Editorial Corint, Curtea Veche Publishing, Diana, Didactica Publishing House, Nemira, Niculescu, Nomina, Paralela 45 și Polirom.

Programul manifestărilor: miercuri 8 iunie - sâmbătă 11 iunie, de la 9.00 – 20.00 și duminică 12 iunie, 10.00 – 16.00.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole