S-a amânat pronunţarea în cazul procesului dintre Comesad Drumuri şi Consiliul Concurenţei

de | 30.09.2021 15:39 | Actualitate, Dezvaluiri, Economie, Home

# Noi amănunte în cazul proceselor pe care două firme cunoscute de construcții din Argeș le au cu Consiliul Concurenței. Este vorba de Comesad Drumuri și Construct Steel Market

În septembrie 2020, Consiliul Concurenței a sancţionat cinci companii din Argeș pentru trucarea licitației privind reabilitarea unor străzi din Pitești, subiect prezentat de Jurnalul de Argeș la acea vreme. Amenzile au fost următoarele: Construct Steel Market SRL (165.485,61 lei), Construcţii Drumuri şi Lucrări de Artă SRL (187.969,87 lei), Comesad Drumuri SRL (865.947,83 lei), General Trust Argeş SRL (649.623,96 lei) şi Selca SA (368.066,74 lei). Trei dintre asfaltatori au recunoscut fapta anticoncurențială, iar amenda le-a fost micșorată, în timp ce Comesad Drumuri, în data de 18 ianuarie 2021, a deschis acţiune în contencios administrativ şi fiscal, la Curtea de Apel Bucureşti, împotriva Consiliului Concurenţei. Și Construct Steel Market a procedat la fel, pe data de 25 ianuarie 2021. Cele două firme au cerut anularea deciziei prin care au fost acuzate de încălcarea unor prevederi din Legea concurenței, „anulare acte privind reglementarea concurenţei (componentă ajutor de stat, componentă concurentă) dec. 48/10/09/2020”, se arată pe portalul instanței.

Citește și Avertisment pentru constructorii neserioşi / Primarul Gentea le bate obrazul lui Dumitru şi Meculescu de la „Comesad Drumuri”

Consiliul Concurenței: ”Cele cinci firme s-au înțeles să nu se concureze între ele și să împartă contractele aferente celor cinci loturi ale procedurii”

Abia la un an după sancțiunile date de Consiliul Concurenței au fost programate și primele termene, chiar luna aceasta, pe 7 septembrie în cazul Construct Steel Market SRL, și pe 27 septembrie, în cazul Comesad Drumuri SRL. Însă s-a amânat pronunțarea în cazul lui Comesad Drumuri SRL pentru 11 octombrie a.c., iar în cazul Construct Steel Market SRL cauza a fost amânată până în luna ianuarie 2022.

Reamintim că firmele au fost acuzate că s-au asociat pentru a participa cu o ofertă comună la procedura de achiziţie publică, împărțită în cinci loturi, pentru reabilitarea străzilor din Pitești și aceasta a fost singura ofertă depusă în cadrul licitației.
„În cadrul investigației, Autoritatea de concurență a constatat faptul că, sub aparența de legalitate a constituirii asocierii, cele cinci firme s-au înțeles să nu se concureze între ele și să împartă contractele aferente celor cinci loturi ale procedurii”, transmitea Consiliul Concurenței în urmă cu un an.

Citește și Patronul de la Comesad îşi menţine decizia de a ataca amenda uriaşă dată de Consiliul Concurenţei / Virgil Dumitru: „Nu a venit decizia. Noi considerăm că avem dreptate”

 

Distribuie!

Articol scris de Mari Tudor

Redactor la Jurnalul de Argeș. Absolventă a specializării Jurnalism și a programului Comunicare Organizațională de la Universitatea din Pitești.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

DGA Argeș: Activitate de prevenire
DGA Argeș: Activitate de prevenire

La inițiativa Consiliului Județean Argeș și în baza Protocolului de colaborare încheiat în anul 2021, între MAI – Direcția Generală Anticorupție și Consiliul Județean Argeș, ofițeri din cadrul Serviciul Județean Argeș au desfășurat, în data de 19.05.2022,  o...

UE: Reducerea rapidă a dependenței de combustibilii fosili din Rusia
UE: Reducerea rapidă a dependenței de combustibilii fosili din Rusia

Comisia Europeană a prezentat în ziua de 18 mai planul REPowerEU - răspunsul său la situația dificilă și la perturbările cauzate pe piața mondială a energiei, de invazia Ucrainei de către Rusia. Există două argumente principale în favoarea transformării urgente a...


Loading RSS Feed