Web Analytics

Avertisment pentru constructorii neserioşi / Primarul Gentea le bate obrazul lui Dumitru şi Meculescu de la „Comesad Drumuri”

de | 14.07.2021 13:55 | Actualitate, Economie, Politica si Administratie

Cristian Gentea, primarul municipiului Pitești, începe războiul cu asfaltatorii neserioși. Într-un gest fără precedent, el a postat pe contul de FB un mesaj în care se arată profund nemulțumit de lucrările de asfaltare și marcaj de pe bulevardul I.C. Brătianu. „Am așteptat 4 luni ca bulevardul I.C. Brătianu să arate civilizat după lucrările de asfaltare și marcaj! Sunt foarte dezamăgit de cum au înțeles constructorii că arată un bulevard modern reabilitat pe bani publici! O asemenea bătaie de joc nu va fi plătită din banii piteștenilor!”, a scris primarul Cristian Gentea pe contul personal de facebook, luni, 12 iulie.

Marcaj făcut în dorul lelii

Marcaj făcut în dorul lelii

Marcaj pe gură de canal

Marcaj pe gură de canal

Interesant este să ne reamintim că, în luna mai a.c., o bandă din acest bulevard a fost decopertată la scurt timp după ce asfaltul a fost turnat. Nu ar fi, deci, pentru prima dată când Primăria Pitești îi cere asfaltatorului neserios să refacă lucrările.
Operatorul economic care a realizat lucrările de reabilitare de pe bulevardul I.C. Brătianu – strada Maior Gh. Șonțu, între strada Maternității și strada Târgu din Vale, este SC Comesad Drumuri SRL, iar contractul are o valoare de 2.954.435,31 lei, inclusiv TVA.

„SC Comesad Drumuri SRL s-a autosesizat în urma reacției domnului primar în legătură cu marcajele de pe bulevardul Brătianu și le reface! Nu s-a făcut încă recepția lucrării! Plăți efectuate până la data de 13.07.2021: 2.148.992,95 lei, inclusiv TVA. Plăți rămase de efectuat: 805.442,36 lei, inclusiv TVA”, a transmis Cristina Munteanu, consilier pe probleme de comunicare în cadrul Primăriei Pitești. Jurnalul de Argeș i-a contactat pe cei doi manageri ai firmei „Comesad Drumuri” pentru un punct de vedere referitor la situația existentă. „Trebuie să vorbim cu dl. Meculescu, care e director la Comesad Drumuri, pentru că știe situația, eu nu știu situația. E vorba de proiect. Dacă puteți vorbi cu dl. Meculescu, e perfect”, ne-a răspuns Virgil Dumitru, unul dintre patronii firmei. Marin Meculescu nu a răspuns însă la apelul telefonic.

Citește și Sesizarea a pornit de la ADP. Cinci asfaltatori din Piteşti, investigaţi de Consiliul Concurenţei

Citește și Patronul de la Comesad îşi menţine decizia de a ataca amenda uriaşă dată de Consiliul Concurenţei / Virgil Dumitru: „Nu a venit decizia. Noi considerăm că avem dreptate”

 

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Si daca o luam la pas observam pe trotuar unde s-au montat pavele ca multe dintre ele se clatina cand sunt calcate(exista portiuni intregi) ceea ce pote sa duca la luxatii si impiedicari.Deasemenea popicele de pe trotuare au fost montate neglijent in lacasuri unde s-a folosit ciment care a fost turnat neglijent ceea ce arata zicala:”las’ca nu e farmacie si merge si asa.
    Deasemenea sunt portiuni murdare de motorina sau ramasite de bitum care arata tot neglijenta.
    Conducerea Comesad sau directorul tehnic ar trebui sa ia notite de linga Romania(Ungaria) sa vada cu cata grija se lucreaza, chiar daca sunt drumuri.
    Ne-am invatat sa nu ne uitam la detalii.
    Dl.Primar are dreptate si foarte bine ca in sfarsit avem pe cineva care vede detaliile.
    Mai este nevoie de marcaje pietonale si la strazile pe unde trec pietonii deoarece in acele locuri trecerea se face la mica intelegere intre pietoni si conducatori auto: iesirea de pe strada din spatele Curtii de apel,iesirile din jurul Tribunalului,iesirea dinspre biserica Sf.Mina si poate vor mai fi si altele de acest fel.Dpdv legal,daca se intampla accident pe aceste portiuni pitonii vor fi vinovati pt. ca nu exista trecere.