Web Analytics

Patronul de la Comesad îşi menţine decizia de a ataca amenda uriaşă dată de Consiliul Concurenţei / Virgil Dumitru: „Nu a venit decizia. Noi considerăm că avem dreptate”

de | 17.12.2020 13:28 | Actualitate, Economie

În luna septembrie a.c., Consiliul Concurenței a sancţionat cu amenzi în valoare totală de 2.237.094 lei (aproximativ 468.000 euro) cinci companii pentru trucarea licitației privind reabilitarea unor străzi din municipiul Pitești. Cele cinci companii din domeniul construcțiilor sunt Construct Steel Market SRL (165.485,61 lei), Construcţii Drumuri şi Lucrări de Artă SRL (187.969,87 lei), Comesad Drumuri SRL (care a primit cea mai mare amendă – 865.947,83 lei), General Trust Argeş SRL (649.623,96 lei) şi Selca SA (368.066,74 lei).
După apariția informației în spațiul public, Virgil Dumitru, patronul de la Comesad, a declarat în “Jurnalul de Argeș” că va ataca decizia atunci când va veni. L-am contactat din nou pe Virgil Dumitru pentru a afla dacă între timp s-a mai întâmplat ceva. „Nu, pentru că nu a venit decizia”, a spus acesta. Întrebat dacă își susține în continuare punctul de vedere față de măsura luată de Consiliul Concurenței, Virgil Dumitru a spus „Bineînțeles, pentru că noi considerăm că avem dreptate și vom și câștiga în instanță”.

Citește și Consiliul Concurenţei a dat cea mai mare amendă firmei Comesad, pentru trucarea licitaţiei din 2018. Firma va ataca decizia în instanţă

Citește și Cinci exemple de licitaţii în care drumarii investigaţi de Consiliul Concurenţei au participat singuri şi au câştigat

Pe de altă parte, în comunicatul Consiliului Concurenței se precizează: „Cele cinci companii s-au asociat pentru a participa cu o ofertă comună la procedura de achiziţie publică, împărțită în cinci loturi, pentru reabilitarea străzilor din Pitești. Aceasta a fost singura ofertă depusă în cadrul licitației. În cadrul investigației, Autoritatea de concurență a constatat faptul că, sub aparența de legalitate a constituirii asocierii, cele cinci firme s-au înțeles să nu se concureze între ele și să împartă contractele aferente celor cinci loturi ale procedurii”.
Trei dintre asfaltatori au recunoscut încălcarea legii, respectiv Construcţii Drumuri şi Lucrări de Artă S.R.L., General Trust Argeş S.R.L. şi Selca S.A., iar amenda le-a fost micșorată. Investigația a fost declanșată în 2018, în urma sesizării Administraţiei Domeniului Public Piteşti, în calitate de autoritate contractantă, care a anulat ulterior licitația.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Nu câștigă! Aia din dosar, restul, au recunoscut înțelegerea nelegală. Patronul ăsta pur și simplu ne minte in față? Caracter de om de afaceri, cu statul!!! Că din lucrări cu particulari, ar muri de foame in birou.