Ruxandra Dragomir, în război total cu Ţiriac şi Năstase

de | 10.03.2011 14:38 | Sport

Scandalul dintre şefa Federaţiei Române de Tenis, piteşteanca Ruxandra Dragomir, şi tandemul Ion Ţiriac – Ilie Năstase, privind reducerea numărului de turnee futures de la 30 la 15 anual, a ajuns la incandescenţă. Ruxandra şi-a motivat decizia prin faptul că România nu mai posedă un număr atât de mare de jucători care să evolueze în turneele futures, precizând totodată că hotărârea a fost luată cu acordul Comitetului Director al FRT. Mai mult, şefa Federaţiei refuză să permită organizarea unui număr de 15 turnee de tenis pe banii lui Ion Ţiriac. „Nu ştiu care este justificarea ei, dar face un genocid în tenisul românesc. Nu văd ce mai caută în fruntea federaţiei dacă nu vrea să ajute tenisul”, a concluzionat, la un moment dat, Ilie Năstase. În cele ce urmează, vă vom prezenta punctul de vedere al câtorva antrenori de tenis din Piteşti, care nu fac altceva decât să o susţină necondiţionat pe şefa FRT pentru decizia de a reduce numărul turneelor futures. Mai mult, din cele declarate, reiese faptul că întreg scandalul are un alt substrat şi anume că Năstase şi Ţiriac nu s-au împăcat cu ideea că la conducerea FRT este Ruxandra Dragomir şi nu oamenii lor.

„Se urmăreşte schimbarea Ruxandrei şi a celor trei vicepreşedinţi”

Scandalul are un alt substrat, în opinia profesorului Gabriel Săndulescu de la Tenis Club As, singurul argeşean din tenis care s-a implicat în organizarea de astfel de turnee futures: „În 2003 s-au înfiinţat aceste turnee futures şi a fost un lucru superbenefic, mai mult la fete şi mai puţin la băieţi. Nu uitaţi că eu am organizat 7 ediţii la Piteşti ale acestor turnee şi cunosc foarte bine situaţia. Vă spun că ne-a fost din ce în ce mai greu să le organizăm, banii se găseau din ce în ce mai greu. În jur de 8.000 de dolari plătea Federaţia, iar 10.000 veneau din sponsorizări pentru fiecare turneu în parte. Cu timpul, s-a demonstrat că numărul acestor turnee este prea mare. Spun asta pentru că la aceste turnee jucau tenismeni terminaţi, iar cei care le câştigau nu aveau nicio legătură cu marea performanţă şi care se învârt de o viaţă în jurul locurilor 400-500. Deci aceste turnee nu-şi găseau eficienţa. Se pot număra pe degetele de la o mână sportivii care au avansat în clasament datorită punctelor câştigate la aceste turnee. Fosta conducere, pentru că nu mai este la putere, suferă şi a băgat această şopârlă cu aceste 15 turnee pentru care Ţiriac ar da bani. Eu nu am văzut pe nicăieri ca Ţiriac să fi declarat aşa ceva. Ţiriac nu a dat niciodată vreun ban pentru tenis şi oricum aceste turnee nu se pot organiza decât sub egida Federaţiei. Cum poţi să vii la jumătatea anului cu astfel de idei, după ce Federaţia are un calendar foarte bine pus la punct pentru întreg anul? Dacă ar mai fi existat 30 de turnee, ar fi fost prea multe şi nu ar avea cine să le joace. Este un punct de vedere foarte ferm pe care îl am dincolo de preşedinta Federaţiei, dincolo de alte lucruri care s-ar putea interpreta. Totul este un fals scandal. Este o bombă aruncată pentru că urmează, pe 29 martie, adunările generale în care se urmăreşte schimbarea Ruxandrei şi a celor trei vicepreşedinţi. Pe Ruxandra nu are cum să o schimbe, pentru că e aleasă pe 4 ani, dar vicepreşedinţii pot fi schimbaţi. Acesta este adevăratul scandal!”
„Ţiriac şi Năstase nu pot să accepte victoria în alegeri a Ruxandrei”
Leonte Ianovschi Jr.: „Ruxandra are dreptate. Nu avem un număr mare de jucători şi nu avem ce face cu atâtea turnee futures. Ion Ţiriac şi Ilie Năstase nu pot să accepte victoria în alegeri a Ruxandrei Dragomir şi îi vor face şicane şi de aici înainte. Au fost la conducerea Federaţiei şi nu au făcut mai nimic pentru tenisul românesc”.

„Asta-i nebunia lui Năstase şi Hărădău…”

Liviu Trache, Tenis Club As: „Din punctul meu de vedere cred că erau prea multe turnee futures. Decât să faci 30 de turnee de 10.000 de dolari, mai bine faci câteva turnee de valoare mai mare. Apoi, aceste turnee nu au fost nici eficiente. Asta-i nebunia lui Năstase şi a lui Hărădău că nu mai sunt în fruntea federaţiei. Totul e o tâmpenie… Am putea face şi noi nişte acuzaţii, în sensul că aceste premii aduceau şi nişte comisioane, ce-i drept legale, dar existau aceste comisioane destul de mari. Ce să faci cu 30 de turnee futures? Eram de râsul Europei! Nu există nicio ţară în Europa care să aibă 30 de turnee de 10.000 de dolari”.

„Genocidul, Năstase îl face împotriva celorlalţi pentru el!”

Constantin Chirca, Tenis Club Vero: „Unde nu sunt bani, nu ai cum să ajungi. Atâta timp cât nu se investeşte în infrastructură nici nu ai cum să organizezi un număr atât de mare de turnee futures. Sigur că Ruxandra Dragomir are dreptate, iar Ilie Năstase aşa a făcut el întotdeauna. Genocidul îl face împotriva celorlalţi, pentru el! Apoi, Ruxandra are alte viziuni şi oricum sunt paşi făcuţi înainte”.
(M.I.)

Acest articol este despre:

Distribuie!

Articol scris de Jurnal de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

Vizita ambasadorului Iordaniei la Primăria Municipiului Pitești
Vizita ambasadorului Iordaniei la Primăria Municipiului Pitești

Excelența Sa Sofian Qudah, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Regatului Hașemit al Iordaniei în România, a efectuat o vizită la Primăria Pitești, în data de 24 mai 2022, având o întâlnire de lucru cu primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea....

Mioveni. Trei tineri au fost reținuți pentru trafic de droguri
Mioveni. Trei tineri au fost reținuți pentru trafic de droguri

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești, au desfăşurat o acţiune de prindere în flagrant delict şi două percheziţii domiciliare, la locuințele a două...


Loading RSS Feed