Web Analytics

Rusia a emis un mandat de căutare pe numele președintelui Curții Penale Internaționale

de | 25.09.2023 20:02 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Rusia a adăugat luni numele preşedintelui Curţii Penale Internaţionale (CPI), polonezul Piotr Hofmanski, pe lista cu persoane căutate, fără să precizeze motivul, relatează AFP. Polonezul Piotr Hofmanski este ”căutat în cadrul unei anchete penale”, anunţă Ministerul rus de Interne în baza de date a persoanelor căutate, potrivit agenţiilor ruse de presă de stat Tass şi RIA Novosti, scrie news.ro.

Citește și: 500 de farmacii din țară au eliberat medicamente ce conțin oxicodonă și fentanyl


La 20 martie, Moscova a deschis o anchetă penală împotriva procurorului CPI Karim Khan şi a trei judecători ai instanţei internaţionale, la trei zile după ce CPI a emis un mandat de arestare pe numele preşedintelui rus Vladimir Putin cu privire la ”deportarea” ilegală a unor copii în Ucraina. Procurorul CPI Karim Khan este vizat din cauză că a ”angajat urmăriri penale împotriva unei persoane nevinovate şi pe care a acuzat-o ilegal de comiterea unei infracţiuni grave sau deosebit de grave” şi a ”pregătirii unui atac împotriva unui reprezentant al unui stat străin”.

Citește și: Dealer de droguri, prins în flagrant când voia să mituiască jandarmii pentru a nu fi cercetat


În pofida faptului că Rusia nu este un stat membru CPI, preşedintele rus este afectat în deplasările sale internaţionale de această ameninţare cu arestarea. Liderul de la Kremlin a fost nevoit să renunţe să participe la un summit BRICS; în august, în Africa de Sud.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *