Web Analytics
scris luni, 25.09.2023

500 de farmacii din țară au eliberat medicamente ce conțin oxicodonă și fentanyl

Ministerul Sănătății și Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale (ANMDMR) efectuează o serie de controalele în mai multe farmacii care au dat spre comercializare pastile ce conține oxicodonă și fentanyl.

500 de farmacii din țară au eliberat medicamente ce conțin oxicodonă și fentanyl

Citește și: Pitești. Conducea fără permis și a ieșit pozitiv la testarea pentru droguri


„Colaborarea cu instituțiile abilitate în desfășurarea anchetei referitoare la suspiciunea săvârșirii infracțiunilor de trafic sau consum ilicit de stupefiante este o prioritate a Ministerului Sănătății și a instituțiilor subordonate”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății. Inspectorii ANMDMR au început încă din 18 septembrie verificările privind respectarea legalității eliberării medicamentelor care conțin oxicodonă și fentanyl. Inspectorii au identificat, astfel, peste 500 de unități farmacii care efectuează operațiuni cu aceste medicamente. Acestea vor fi toate inspectate în următoarea perioadă.

Citește și: Dealer de droguri, prins în flagrant când voia să mituiască jandarmii pentru a nu fi cercetat


De asemenea, verificările vizează supravegherea și controlul îndeplinirii procedurilor legale privind returnarea și distrugerea medicamentelor stupefiante și psihotrope care nu mai corespund din punct de vedere calitativ, cu termen de valabilitate expirat sau care provin de la pacienți ce nu le mai utilizează.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Săgeţile statului subteran SORIN ROŞCA STĂNESC

Săgeţile statului subteran

SORIN ROŞCA STĂNESCUPolitică / 12 iulie Sunt produse dovezi peste dovezi, din care reiese că oamenii de bază ai statului subteran au şantajat oameni...

Din ediția tipărită