Web Analytics
scris luni, 17.04.2023

Românii mănâncă de zeci de ani făină de insecte fără să știe. Ce alimente conțin aditivul E120

Românii mănâncă de zeci de ani făină de insecte fără să știe sau fără să bage în seamă acest lucru. Este vorba despre carmin, un colorant alimentar natural, de origine animală, care conferă produselor culoarea roșie.

Românii mănâncă de zeci de ani făină de insecte fără să știe. Ce alimente conțin aditivul E120

Citește și: Preot jefuit în noaptea de Înviere în timp ce oficia slujba

Aditivul alimentar E120 face parte din categoria coloranților naturali de origine animală. Acesta conferă culoarea roșie și se poate folosi singur sau în combinație cu alți coloranți. Carminul se găsește în corpul unei insecte care trăiește pe anumite specii de cactuși și se obține prin zdrobirea corpului ei. Așadar, fără să știm, consumăm zilnic făină provenită din insecte.

Citește și: O fetiță de 10 ani a murit după ce a fost lovită de un autoturism, condus de un șofer de 21 de ani

În ce alimente se găsește acest praf: brânză maturată și cea topită; ructe și legume prelucrate/uscate, în oțet, ulei, saramură, conservate în cutii/borcane; gemuri, jeleuri, marmelade și piure de castane îndulcit; paste tartinabile din fructe și legume; cereale pentru micul dejun; preparate din carne; carne prelucrată, netratată termic sau tratată termic; pește și produse de pescărie prelucrate, inclusiv moluște și crustacee; vinuri aromatizate; băuturi aromatizate pe bază de vin.

Doza zilnică admisă pentru consumul uman este de până la 5 mg/kg corp.  Aditivul E 120 este utilizat singur sau în combinație cu alți aditivi.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole