Web Analytics

„Romanian Dance Fest”

de | 23.09.2021 12:46 | Cultură, Actualitate

Puțini știu ce reprezintă Alfred Schieb în viața culturală a Piteștiului! Fost campion național la dans sportiv, întemeietor al Clubului „Total Dance”, arbitru internațional, Fredi a fost cel cu care am reluat dansul sportiv în Pitești, în 2006, după ce mai mulți ani acesta nu a mai avut loc (întemeietorul Festivalului „Dansul florilor”, Viorel Năstase, primul de acest gen din țară, fusese descalificat, după ce așa-zișii sponsori locali l-au lăsat fără finanțare la începutul anilor ’90 – și e vorba de autorități locale!).

Dar Fredi merge mai departe. Vine la mine, îl angajez. Mă convinge, pe bună dreptate. Îl sprijin. O luăm de la capăt. În 2008 am organizat un campionat internațional, cu 1200 de participanți, cu 5000 de părinți, de nu găseai un loc de cazare din Prundu până în Bascov! Pentru că și cultura aduce bani mulți afaceriștilor locali, nu consumă bani, cum cred cei mai mulți!
Mai nou, Federația Română de Dans Sportiv, Consiliul Local Pitești, Primăria Municipiului Pitești, prin Centrul Cultural Pitești, Clubul „Total Dance” Pitești și Clubul „Aristocratique Dance” Pitești au organizat „Romanian Dance Fest”, în weekendul trecut, la Sala Sporturilor din Pitești. Evenimentul, aflat la a doua ediție, a cuprins Campionatul Național de Salsa și Bachata, precum și competiții de alte genuri: streetdance, hip-hop, acrodance, latino-show, dans contemporan, fiind coordonat de coregrafii Corina și Alfred Schieb.

Citește și Muzica şi dansul autentic româneşti, readuse pe scena de la Bascov

„Romanian Dance Fest”, ajuns la a II-a ediție, s-a desfășurat după următorul program:
# Sâmbătă, de la ora 10.00 a avut loc Campionatul Național de Salsa, Bachata și Carribean Show; Categorii de vârstă: Mini Kids – sub 6 ani; Kids – 7-9 ani; Juniori 1 – 10-12 ani; Juniori 2 – 13-15 ani; Adulți – peste 16 ani; Seniori: peste 30 de ani.
# Duminică, de la ora 10:00 a avut loc concursul pentru formații la următoarele stiluri de dans: Latino Show, Acrodance, Dans de caracter, Majorete, Urban Street, Dans clasic, Dans contemporan, Lyrical Jazz, Cabaret Muzical, Dans modern, MTV Comercial, Show Dance, Folclor/Folclor stilizat, Open.

Citește și Dansuri, ritualuri, jocuri antice, ateliere și demonstrații, dar și lupte între daci și romani, la Festivalul “Sigiliul Romei în Argeş”!

Premiile au constat doar în diplome, cupe și medalii. Nu și în bani. Mulți ani a oferit Monica Tatoiu sponsorizări, în produse cosmetice, dar acum trăiește din pensie. Niciodată în bani. Un concurs care e meritul lui Fredi, mereu, care convinge sute de partipanți din țară să vină la concursuri fără bani, ca și la „Dansul florilor”, competiție organizată tot de el, un om care face onoare Piteștiului și care, într-o bună zi, va primi titlul de Cetățean de onoare al municipiului. După cum sper!

Citește și Un dansator de la Doina Bascovului participă la o misiune în Afganistan

Articol scris de Jean Dumitrascu

Distribuie!

0 Comentarii