Web Analytics

România a transferat patru pacienți Covid în spitale din Danemarca și Cehia. În prezent, 38 de pacienți români sunt internați în străinătate

de | 7.11.2021 09:27 | Actualitate

Patru pacienți bolnavi de Covid au fost transportați în această dimineață către două spitale din Danemarca și Cehia, pentru a fi tratați în unitățile de specialitate din orașele Aarhus, respectiv Praga, potrivit DSU și MAPN.

 

 

În contextul situației generate de creșterea exponențială a numărului de cazuri pozitive SARS-CoV-2 și a crizei sanitare pe care o traversează România în valul 4 al pandemiei de COVID-19, Danemarca și Cehia sprijină statul român, prin punerea la dispoziție a patru locuri în unitățile lor spitalicești, în scopul acordării asistenței medicale de specialitate pacienților români aflați în stare gravă, ca urmare a infectării cu SARS-CoV-2.”

CITEȘTE ȘI: Austria interzice accesul persoanelor nevaccinate în restaurante

Vineri, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, anunțase că mai mulți pacienţi infectați cu SARS-CoV-2 vor fi transferaţi la sfârșitul acestei săptămâni în Danemarca și Cehia, aceștia venind din zona Mureș-Cluj și din București. În prezent, 38 de pacienţi români sunt internaţi în spitale din patru ţări, cei mai mulţi în Germania şi Ungaria.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Ion Cojocaru

Proiectul ,,Pădurea cu Povești Nemuritoare”, derulat de Fundația „Conservation Carpathia” și...

Ultimele articole