Austria interzice accesul persoanelor nevaccinate în restaurante

de | 6.11.2021 10:17 | Actualitate, Politica si Administratie

 

Austria a anunţat ieri că interzice accesul în cafenele, restaurante şi frizerii persoanelor nevaccinate cu schema completă împotriva Covid-19, pe măsură ce infecţiile se apropie de recordul stabilit în urmă cu un an iar guvernul se luptă să-i convingă pe cei care refuză să se vaccineze, potrivit Reuters, citată de News.ro.

Aproximativ 64% din populaţia Austriei este vaccinată cu schema completă împotriva Covid-19, în conformitate cu media Uniunii Europene, dar are una dintre cele mai scăzute rate din Europa de Vest.

Citește și: Dramă fără margini în familia elevei moarte la liceul din Costeşti / Părinţii nu-şi revin şi merg la cimitir să dea la o parte ţărâna de pe mormântul fetiţei

Mulţi austrieci sunt sceptici cu privire la vaccinuri, la fel şi Partidul Libertăţii, de extremă dreapta, al treilea cel mai mare din Parlament.

Infecţiile noi zilnice au ajuns ieri la 9.388, aproape de recordul de 9.586 stabilit anul trecut. Guvernul a anunţat că se aşteaptă la un nou record în zilele următoare.

“Evoluţia este excepţională, iar ocuparea paturilor de terapie intensivă creşte semnificativ, mai repede decât ne aşteptam”, a declarat cancelarul conservator Alexander Schallenberg, într-o conferinţă de presă referitoare la măsurile care vor fi impuse de luni.

Acestea includ interzicerea persoanelor nevaccinate în hoteluri, la evenimente de peste 25 de persoane şi, lucru important pentru o ţară care este un punct de atracţie pentru sporturile de iarnă, la teleschiuri.

Va exista o perioadă de tranziţie de patru săptămâni în care persoanele vaccinate şi cele care prezintă un test PCR vor avea acces în locurile în care persoanele nevaccinate vor fi interzise. După această perioadă, doar persoanele vaccinate complet şi cele care s-au recuperat recent după boală vor avea acces.

Citește și: A fost incendiată maşina Codruţei Mercea, achitată în dosarul „Podul Căteasca”, fost director în CJ Argeș

Anunţul de ieri vine la o zi după o decizie similară a oraşului Viena, care are cea mai scăzută rată de infecţie dintre cele nouă provincii din Austria, dar cea mai mare proporţie de paturi de terapie intensivă ocupate de pacienţii cu Covid-19, la 20%.

În timp ce persoanele care iau masa în oraş vor fi obligate să arate că au fost vaccinate, chelnerii care le servesc nu o vor face. “Una este o activitate de relaxare întreprinsă în mod voluntar. Nimeni nu mă obligă să merg la cinema sau la restaurant. Celălalt este locul meu de muncă”, a spus Schallenberg.

Articol preluat din ziarul bursa.ro

Distribuie!

Articol scris de Cristian Vasile

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii