Web Analytics

România a învins Polonia la debutul în Rugby Europe Championship 2023

de | 5.02.2023 10:33 | Actualitate, Home, Sport

Naţionala României a învins clar echipa Poloniei, cu 67-27 (38-10), sâmbătă, pe Stadionul Naţional Arcul de Triumf din Bucureşti, în meciul de debut al ediţiei 2023 a Rugby Europe Championship, transmite Agerpres.

Citește și: Turiştii de la Cabana Capra au cerut ajutor! Forţe de intervenţie vin să-i evacueze

”Stejarii” au debutat cu dreptul în competiţie, reuşind o victorie fără emoţii în faţa unei nou-promovate în primul eşalon al Rugby Europe. La primul meci al antrenorului Eugen Apjok în acest mandat, România a reuşit 11 eseuri, prin Mihai Chirică (2), Marius Simionescu, Tudor Butnariu, Gheorghe Gajion, Taylor Gontineac (2), Hinckley Vaovasa, Paul Popoaia, Robert Irimescu şi Alexander Dinu. Popoaia a reuşit două transformări, iar Ionel Melinte a adăugat patru.

Citește și: Federaţia Română de Hochei o acuză pe Miercurea Ciuc că refuză meciurile din liga României pentru a juca în campionatul Ungariei

Începând cu sezonul 2023 al REC, competiţia se va desfăşura într-un nou format, echipele fiind împărţite în două grupe, în urma clasamentului obţinut după disputarea meciurilor, primele două din fiecare grupă vor juca în semifinale pentru accederea în marea finală, în timp ce ultimele două clasate din fiecare grupă vor juca în semifinale, apoi în meciurile de clasament. România face parte din Grupa B, alături de Portugalia, Belgia şi Polonia, în timp ce în Grupa A se află Georgia, Ţările de Jos, Spania şi Germania. Următorul meci al ”stejarilor” va avea loc pe 11 februarie, în deplasare, cu Belgia.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *