Web Analytics

Turiştii de la Cabana Capra au cerut ajutor! Forţe de intervenţie vin să-i evacueze

de | 5.02.2023 10:01 | Actualitate, Home

După avalanşa de aseară care a lovit Cabana Capra de pe Transfăgărăşan (km 108), turiştii cazaţi acolo – e vorba despre 60 de persoane – au cerut ajutor. ISU Argeş ne-a comunicat că pompierii, precum şi jandarmii şi salvamontiştii sunt deja pe drum, pregătiţi cu ce trebuie în astfel de situaţii.

Citeşte şi: O avalanşă a lovit Cabana Capra de pe Transfăgărăşan! Imagini de la faţa locului

În urma solicitării turiștilor de la unitatea de cazare, se deplasează forțele de intervenție ale pompierilor argeșeni cu o autofreză de zăpadă multifuncţională, o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat, o autospecială de transport persoane și victime multiple, două autospeciale de primă intervenție și comandă și două microbuze.

Se încearcă evacuarea acestora până la o altă unitate de cazare care se află la km 104 al Transfăgărășanului.

La misiune participă personal din partea Salvamont Argeș, IJJ Argeș și Secția Drumuri Naționale” – a transmis ISU Argeş.

„Au fost dislocate două șenilate de la ISU Vâlcea și ISU Olt și un UTV de la ISU Dâmbovița”, mai spun cei de la ISU.

Ce căutau turiştii acolo? Drumul era închis!

De notat că DN 7C este închis traficului, de la km. 104, încă de la 30 octombrie, acest aspect fiind semnalizat prin indicatoare pe drum, dar și prin indicator și barieră, la km. 104.

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Argeș ne transmit, la rându-le, că vor verifica modalitatea prin care persoanele respective au ajuns la cabană, iar dacă vor fi constatate abateri de la normele rutiere se vor lua măsuri în consecinţă – potrivit IPJ Argeş.

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *