Web Analytics

„Români, învăţaţi din experienţa ţărilor care au introdus căsătoria între persoane de acelaşi sex”

de | 11.10.2018 13:03 | Actualitate

# Declară piteșteanca Adina Portaru (foto), avocat la Bruxelles la ADF (Alliance Defending Freedom) International, una dintre cele mai importante organizații care apără libertatea religioasă în lume.

Originară din Pitești și cu studii de master și doctorat la universități prestigioase din Olanda și Austria, Adina Portaru este la ora actuală un avocat respectat la nivel european și lucrează la Bruxelles pentru ADF (Alliance Defending Freedom) International, una dintre cele mai importante organizații care apără libertatea religioasă în lume. Adina Portaru este fiica Vioricăi Răducanu, fosta secretară a județului Argeș, și a inginerului Tudor Răducanu. Inginerul Tudor Răducanu este cel care în 1999 s-a aflat, alături de fostul primar Tudor Pendiuc și jurnalistul Florian Silișteanu, în mașina care a căzut de pe pod la Kragujevac, după un bombardament al avioanelor NATO.
Recent, înainte de referendum, Adina Portaru a publicat un mesaj video în care a explicat cu argumente mai multe dintre efectele căsătoriei între persoanele de același sex.
”Trăind în diaspora și lucrând asupra cazurilor de libertate religioasă, libertate de exprimare, căsătorie și familie, vreau să vă împărtășesc câteva dintre efectele căsătoriei între persoanele de același sex. Faptul că multe țări ar spune că bărbatul și femeia sunt diferiți biologic și că de fapt căsătoria este uniunea dintre un bărbat și o femeie, provoacă în cel mai bun caz un scandal soldat cu publicitate negativă. Iar în cel mai rău caz amenzi usturătoare de mii de euro pentru așa-numitul discurs incitator la ură și chiar pierderea locului de muncă. În Malta se află, de exemplu, chiar acum un proiect de lege care pedepsește penal așa-zisul discurs incitator la ură nu cu amenzi, ci direct cu închisoarea. Diaconi, preoți și chiar episcopi sunt acuzați de discurs incitator la ură pentru simplul fapt că citează din Biblie, fie în spațiul public, fie în scrierile și predicile lor”, a spus Adina Portaru.

„De modul în care definim căsătoria depind toate aceste drepturi conexe: educația, libera exprimare și asocierea, drepturile parentale”

Reputata avocată a mai precizat: ”În Marea Britanie, agențiile de adopție catolice au fost nevoite să se închidă, deoarece doreau să plaseze copii doar în cupluri formate dintr-un bărbat și o femeie, voind astfel să le ofere copiilor atât o mamă, cât și un tată. Remarcabil este faptul că aceste agenții aveau o rată foarte mare de succes în a plasa copii dificil de adoptat. Adică acei copii cu dizabilități sau cu un trecut familial complicat. Din păcate, din cauza redefinirii căsătoriei, aceste agenții au fost forțate să se închidă în totalitate. În SUA există, de asemenea, foarte multe cazuri de artiști florali, designeri și compozitori care sunt forțați, în pofida obiecției de conștiință, să participe la celebrarea căsătoriilor între persoane de același sex. Să fim clari totuși. Nu vorbim despre refuzul de a servi persoane cu tendințe homosexuale. Acest lucru ar fi, desigur, injust și discriminatoriu. Vorbim despre refuzul de a participa activ la celebrarea căsătoriei între persoane de același sex prin contribuție directă, artistică și de creație, în această ceremonie. Poate cel mai frapant efect al căsătoriei între persoanele de același sex este în domeniul educației, unde părinților le este subminat dreptul de a își instrui copiii conform propriilor convingeri filosofice și religioase. Educația sexuală agresivă începând încă din primele clase ale școlii este completată cu promovarea ideologiei de gen. În Spania se află în dezbatere chiar acum un proiect de lege ce prevede că tinerii pot obține hormoni de blocare a pubertății fără acordul părinților și fără consultarea unui psiholog în acest sens. Conform acestui proiect, de la vârsta de 16 ani, tinerii pot opta să aibă o schimbare de sex fără acordul părinților și fără consultarea unui psiholog. Totul este finanțat din bani publici de la stat. De asemenea, vedem deja că în Marea Britanie numărul copiilor care apelează la clinici de identitate de gen aproape că se dublează de la an la an. Deci este clar: de modul în care definim căsătoria depind toate aceste drepturi conexe: educația, libera exprimare și asocierea, drepturile parentale. Așadar, români, învățați din experiența țărilor care au introdus căsătoria între persoane de același sex și votați conform propriei conștiințe”.

Doctor în Drept la Universitatea din Graz

Înainte de a lucra pentru ADF International, Adina Portaru a fost cercetător la Universitatea din Maastricht (Olanda) și la Centrul European de Pregătire și Cercetare pentru Drepturile Omului și Democrație din Austria. Licențiată în Teologie la Universitatea din București, Adina Portaru are un master în Drept și Globalizare la Universitatea din Maastricht și și-a luat doctoratul în Drept la Universitatea din Graz – Austria.
ADF International are statut consultativ la Organizația Națiunilor Unite, acreditare la Parlamentul European, la Agenția pentru Drepturi Fundamentale a Uniunii Europene și la Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa. ADF International a intervenit și a consiliat în mai mult de 50 de cazuri în fața Curții Europene a Drepturilor Omului.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii