Web Analytics
scris duminică, 14.01.2024

Român din Italia, logodit cu un bărbat, reclamă că nu se poate căsători din cauza legislației românești care nu recunoaște astfel de uniuni

Român din Italia, logodit cu un bărbat, reclamă că nu se poate căsători din cauza legislației românești care nu recunoaște astfel de uniuni

Denis, un tânăr român stabilit în Italia, și Gianluca, partenerul său italian, au întâmpinat dificultăți în încercarea lor de a se cununa civil, din cauza legislației românești care nu recunoaște astfel de uniuni, relatează Fanpage.

Denis, în vârstă de 20 de ani și Gianluca, 30 de ani, sunt împreună de doi ani și jumătate.

Povestea lor a început când, după încheierea unor relații anterioare, au decis să petreacă o seară împreună. „Am vorbit timp de trei ore în mașină după ce am fost în club și acolo a început totul”, își amintește Gianluca.

Propunerea de căsătorie a fost făcută de Gianluca, într-un mod inedit: „I-am spus că ies să cumpăr pâine și în schimb m-am dus la magazinul la care comandasem un inel. Când m-am întors, l-am întrebat dacă îi place pâinea pe care o cumpărasem: s-a întors și m-a găsit în genunchi, cu inelul.”

Citește și Romina Gingașu, soția româncă a lui Piero Ferrari, a dezvăluit ce i-a interzis soțul său să facă

Pentru a se căsători în Italia, Denis avea nevoie de un document („nulla osta al matrimonio) de la consulatul român din Milano, care să confirme că nu există impedimente legale pentru căsătoria în străinătate. Cu toate acestea, oficialii consulatului au refuzat să elibereze documentul, menționând că legislația românească nu recunoaște uniunile civile între persoane de același sex.

Cuplul a apelat la ajutorul juridic de la Gaycenter, care a redactat o scrisoare pentru Primărie, explicând situația. Reprezentanții primăriei au răspuns afirmativ, permițându-le să înainteze o declarație pentru a obține dreptul la uniune civilă.


Denis și Gianluca plănuiesc să se cunune în septembrie 2024, cu mamele lor ca martore. Cazul lor nu este izolat, existând situații similare raportate și la consulatul român din Trieste.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *