Web Analytics

Robert Vişoiu va concura în Formula 2: „Sunt mai matur, mai serios şi mai determinat decât oricând”

de | 25.05.2017 13:05 | Sport

4 Visoiujr02# Interviu în exclusivitate
Considerat un mare talent al automobilismului juvenil, piteșteanul Robert Vișoiu revine în această lună în circuitul competițional la cel mai înalt nivel, după un an de pauză. Robert a ajuns la un acord cu echipa Campos Racing şi va concura în campionatul de Formula 2, considerat antecamera Formulei 1. Robert va debuta în Formula 2 chiar în acest week-end (26-27 mai), pe celebrul circuit de la Monte Carlo.

În 2013, Robert Vişoiu a câştigat cursa de GP3 de la Hungaroring, unul dintre cele mai cunoscute circuite din lume. După trei ani petrecuţi în GP3, Robert Vişoiu a concurat în 2015 în GP2.
Pe când avea numai 15 ani, el a ocupat locul patru în Campionatul European de Formula Abarth din 2011, câştigând două curse la Misano-Adriatico şi Barcelona, precum şi un loc doi pe celebrul circuit de la Monza.
Cu o zi înainte de plecarea spre Monaco, Robert a acordat un interviu în exclusivitate pentru Jurnalul de Argeș.

„Mă resemnasem la un moment dat, însă pasiunea și dorinţa au fost prea mari pentru a mă opri”

4 Visoiujr01# Ce așteptări ai de la cursa de la Monte Carlo și de la acest nou sezon?
– Îmi doresc o clasare cât mai bună în week-end-ul de la Monaco și simt că pot să obțin un rezultat special. Sigur, revenirea dupa o pauză competițională atât de lungă nu este una ușoară și voi avea nevoie de câteva sesiuni pe pistă pentru a intra în formă maximă, însă am încredere în calitățile mele, în echipă și în munca depusă în ultima perioadă.
# Cât de greu a fost să stai un an fără să participi la curse?
– Cursele fac parte din ființa mea și fiecare etapă ratată a fost foarte dificil de depășit. Mă resemnasem la un moment dat, însă pasiunea și dorinta au fost prea mari pentru a mă opri, înainte să fi dat cu adevărat totul pentru a face performanță. Sunt mai matur, mai serios și mai determinat decât oricând!
# Adrian Campos, managerul Campos Racing, are experiență în Formula 1 atât ca fost pilot, cât și ca patron de echipă. Cât de mult contează experiența sa pentru evoluția ta?
– Sprijinul și încrederea lui Adrian Campos înseamnă enorm pentru mine. El a ghidat spre Formula 1 nume importante în ultimii 20 de ani, inclusiv pe Fernando Alonso. Sunt foarte încântat de șansa pe care o am de a lucra cu membrii echipei sale, mai ales pentru că știu că și ei au încredere în capacitățile mele.
# În 2013, Conarg a fost prima firmă românească sponsor în GP3. Ar putea fi Conarg sponsor și în Formula 2?
– Conarg nu a fost niciodată sponsor în adevăratul sens al cuvântului, ci un simbol pe care am decis să îl arborăm pe mașină datorită calității de acționar a tatălui meu în această companie. Principalul meu sponsor și cel mai mare susținător a fost mereu tatăl meu, care a depus și depune eforturi importante pentru a mă sprijini în lumea curselor și nu numai. Îi mulțumesc în mod special pe această cale și voi face tot ce îmi stă în putință ca să nu îl dezămăgesc, nici pe el și nici pe pasionații de motorsport din România!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii