Web Analytics

Robert Glință, locul 8 în finala de la 100 metri spate:”A fost maximul ce am putut oferi la acest moment”

de | 27.07.2021 08:29 | Actualitate, Sport

Robert Glinţă a înotat la potenţialul său maxim în finala probei de 100 m spate, desfăşurată marţi dimineaţa la Aquatics Centre, în cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo, dar nu a reuşit o clasare mai bună de locul opt, la fel ca acum patru ani la Rio, transmite Agerpres.

Glinţă a luat startul de pe culoarul opt, a început bine şi ocupa locul patru la jumătatea cursei, însă pe ultimii metri nu a mai reuşit să-şi plaseze sprintul său obişnuit şi a încheiat cursa pe ultimul loc (52sec95/100), dar cu un timp clar mai bun decât în serii şi semifinale.

CITEȘTE ȘI JO 2020: Înotătorul Robert Glință s-a calificat în finale

„A fost o finală extrem de epuizantă, dar toate cursele sunt aşa, e vorba de a da tot ce ai mai bun din tine, de a nu termina cu niciun fel de resurse. Eu am dat tot ce am avut în mine astăzi şi de aceea sunt aşa de epuizat. Până la urmă am avut o cursă mai bună ca în semifinale şi în calificări, asta este îmbucurător şi timpul meu nu a fost departe de recordul meu naţional şi personal. Din punct de vedere tehnic şi tactic, am executat o cursă foarte bună şi nu cred că la nivelul actual exista ceva ce aş fi putut să fac pentru obţine un rezultat mai bun. Ăsta mi-a fost nivelul la această competiţie i mă bucur că am putut să execut la capacităţile mele maxime şi în condiţiile acestea”, a declarat Robert Glinţă după finala desfăşurată marţi dimineaţă la Aquatics Centre din Tokyo.

În continuare, piteșteanul se așteaptă la introducerea în probele de 50 metri spate, la jocurile de la Paris, de peste trei ani.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii