Web Analytics

Robert Glință a fost votat în unanimitate în CL Cetățean de Onoare al Municipiului Pitești

de | 30.06.2021 15:54 | Actualitate, Sport

Robert Andrei Glință, primul înotător român campion european, într-o probă masculină, a fost votat în unanimitate de către Consiliul Local Cetățean de Onoare al Municipiului Pitești!

Piteșteanul Robert Andrei Glință a învățat să înoate la Bazinul Olimpic din Pitești, apoi a început înotul de performanță la Clubul Sportiv Municipal Pitești.

În 2015, a cucerit titlul de campion mondial, la juniori, la 100 m spate (în bazin olimpic) și s-a calificat la Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro din 2016. La 100 m spate, a doborât recordul mondial pentru juniori și a stabilit un nou record național pentru seniori (în bazin scurt).

În 2016, a fost singurul înotător român care a ajuns în faza finalelor la Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro, în proba de 100 m spate, unde s-a clasat pe locul 8, după ce în semifinale stabilise un nou record național al României.

 

Citește și Ciclismul de Topoloveni se întoarce după pandemie. A VI-a ediţie a TOPOLOVENI SUMMER TOUR

 

În aprilie 2019, a devenit primul român calificat la Jocurile Olimpice Tokyo 2020, după ce a reușit să coboare sub baremul de calificare la 100 m spate la reuniunea de la Guangzhou, din China. La Guangzhou, a înotat cele două lungimi de bazin în 53:70 secunde, baremul stabilit de Federația Internațională de Natație (FINA) pentru această probă fiind 53:85.

La finalul anului 2019, la Campionatele Europene în bazin scurt (25 m) de la Glasgow, a urcat pe cea de-a treia treaptă a podiumului, la 100 m spate.

În mai 2021, la Budapesta, a cucerit medalia de aur la 100 m spate și a devenit primul înotător român campion european, într-o probă masculină, din istoria natației românești.

Robert Glință a scris istorie pentru România, la Campionatele Europene de nataţie de la Budapesta, iar astăzi, 30 iunie 2021, a primit titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Pitești.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii