Web Analytics

RNMR: A fost aprobat noul proiect intern „Noaptea Muzeelor la Sate”

de | 25.05.2022 10:34 | Actualitate, Cultură

Consiliul Director al Reţelei Naţionale a Muzeelor din România a aprobat noul proiect intern „Noaptea Muzeelor la Sate” sau „Nocturna Rurală”. Prima ediţie va avea loc în septembrie 2023.

Evenimentul se va adresa exclusiv muzeelor, colecţiilor şi caselor memoriale localizate în comune şi sate din România, unele aflate în subordinea unor instituţii publice (complexe muzeale, muzee judeţene etc.) sau altele provenite din mediul privat sau non-guvernamental. Ediţia va fi derulată în parteneriat cu organizaţii active în valorificarea patrimoniului cultural rural, care au dezvoltat proiecte în beneficiul muzeelor de la sate.

Citește și: Autostrada Sibiu-Pitești. Se amână semnarea contractului pentru lotul 3

Muzeele membre ale RNMR şi nu numai care deţin case memoriale sau muzee în zonele rurale sunt rugate să participe cu toate aceste entităţi muzeale la prima ediţie pentru a asigura succesul proiectului încă din faza de debut. Nu există restricţii pentru aceste muzee de a participa şi la ediţia clasică a Nopţii Muzeelor din luna mai. „Ideea acestui proiect este de a dinamiza şi de a valorifica colecţiile muzeelor din mediul rural şi de a le face cunoscute mult mai bine publicului larg. De asemenea, urmărim crearea unor obişnuinţe culturale care să contribuie la creşterea gradului de atractivitate turistică a mediului rural. Sunt multe asemenea entităţi muzeale active în lumea comunelor şi a satelor din România despre care, din păcate, nu a auzit nimeni”, potrivit unui comunicat al RNMR.

Citește și: Consilierul judeţean Maria Cotenescu e ”pa”, după ce a pierdut procesul cu ANI

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *