Web Analytics

Autostrada Sibiu-Pitești. Se amână semnarea contractului pentru lotul 3

de | 25.05.2022 09:53 | Actualitate, Politica si Administratie

Semnarea contractului pentru proiectarea și execuția lotului 3 al Autostrăzii A1 Sibiu -Pitești se amână, cel puțin o lună după ce constructorul Strabag ( Austria) a depus contestație la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC), relatează economedia.ro.

Contestația a fost depusă, deși inclusiv marți, ministrul transporturilor Sorin Grindeanu anunța într-o intervenție pentru publicația Newsweek.ro că parafarea contractului este o chestiune de câteva zile. Lotul dintre Cornetu și Tigveni are o lungime de 37 de kilometri, este cel mai lung tronson al Autostrăzii de pe Valea Oltului și are o valoare estimată cuprinsă între 5,3 și 5,8 miliarde lei. 

Citește și: Autostrada Sibiu-Pitești. A fost desemnat câștigătorul pentru Secțiunea 3

În contestația depusă la CNSC de către constructorul Strabag solicită anularea evaluării prin care compania Astaldi a fost declarată câștigătoare și stabilirea propriei oferte ca admisibilă.

Contractul are o perioadă de proiectare ofertată conform factorului de evaluare de 12 luni și o perioadă de execuție de 45 de luni. Perioada de garanție a lucrărilor ofertată este de 120 de luni.

Traseul are o lungime de 37.4 km

Principalele lucrări ale acestei secțiuni sunt:

  • 95 de poduri și pasaje
  • Tunel cu două galerii independente, în lungime de 1.7 km/galerie
  • Nod rutier Cornetu și Nod rutier Văleni
  • Ecoduct în zona localității Călinești.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole