Web Analytics

Risc însemnat de avalanșă în Făgăraș

de | 28.02.2018 11:23 | Actualitate

avalansaFagarasRiscul de avalanșă este însemnat, inclusiv la altitudini sub 1800 metri, astfel că traseele montane din Făgăraș rămân în continuare închise, până în sezonul estival.

În acest moment, zăpada ninsă măsurată pe platforma meteo Bâlea Lac, la altitudine similară cu Cota 2000 Transfăgărășan care se află pe versantul sudic, este de 201 cm. Trebuie însă menționat că stratul de zăpadă poate avea grosimi de câțiva metri în zonele de acumulare sau troienite.
„Avem în momentul de față un risc de avalanșă de gradul 3 generalizat, ceea ce însemnă un risc însemnat, inclusiv la altitudini sub 1800 metri, pentru că a viscolit, iar zăpada de pe creste a fost aruncată în văi și în felul acesta, s-au încărcat foarte mult văile. De vineri, vremea se va încălzi. Încălzirea va duce la o dinamizare a stratului de zăpadă, ceea ce probabil că va duce și la ridicarea nivelului de risc de avalanșă”, avertizează șeful Salvamont Argeș, Ion Sănduloiu.
Pentru informații suplimentare, punctuale, turiștii pot contacta Dispeceratul Național Salvamont, formând pe tastatura telefonului sintagma 0salvamont. Această modalitate de comunicare oferă turistului posibilitatea de a afla informații direct de la șeful formației Salvamont din zona în care intenționează să facă vreo excursie.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii