Web Analytics

Ridicarea imunității deputatului Teodorescu ar putea fi supusă unui nou vot

de | 5.12.2014 11:44 | Actualitate

Ridicarea imunităţii deputatului PDL Cătălin Teodorescu, solicitată de DNA şi respinsă de Camera Deputaţilor la un singur vot diferenţă, ar putea fi supusă din nou decizie în Parlament în condiţiile în care rezultatul iniţial pare unul viciat şi controversat în raport cu procedurile parlamentare.
Reluarea votului este susţinută „cu două mâini” inclusiv de reprezentantul PSD, secretarul Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, cel care a făcut prezenţa la şedinţa de miercuri, stabilind astfel numărul în funcţie de care solicitarea DNA nu a putut fi aprobată. La şedinţa de miercuri a Camerei Deputaţilor a fost supusă votului solicitarea DNA de ridicare a imunităţii deputatului PDL, Cătălin Teodorescu, respectiv de încuviinţare arestării preventive. În primă instanţă, informaţiile neoficiale transmise din comisia de numărare a voturilor au arătat că solicitarea DNA a fost aprobată.
În cele din urmă, s-a constatat că în ciuda faptului că au existat mai multe voturi pentru ridicarea imunităţii decât împotrivă, numărul voturilor favorabile solicitării procurorilor nu ar fi întrunit majoritatea celor prezenţi.
Astfel, în mod oficial s-a anunţat că au fost prezenţi la şedinţa de plen în momentului votului 292 de deputaţi, din care 146 au votat pentru solicitarea procurorilor, 101 votat împotrivă, iar 9 voturi au fost anulate.
Explicaţiile liderilor parlamentari pentru invalidarea solicitării DNA au fost că o serie de deputaţi şi-au declarat prezenţa dar nu şi-au exprimat votul. Acest lucru a făcut ca, în premieră pentru ultimii ani în Parlament, hotărârea Camerei Deputaţilor să nu poată fi adoptată, chiar dacă voturile exercitate – pentru, împotrivă şi nule – împreună relevă întrunirea cvorumului – prezenţa a cel puţin jumătate plus unu din numărul deputaţilor.
D.G.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole