Rezidențiat 2021. Peste 12.500 de candidaţi concurează pentru aproximativ 6000 de locuri la medicină, stomatologie şi farmacie

de | 21.11.2021 11:13 | Actualitate

Peste 12.500 de candidaţi susţin duminică examenul de rezidenţiat, fiind scoase la concurs mai mult de 6.000 de locuri în domeniile medicină, stomatologie şi farmacie. Concursul se desfăşoară în 6 centre universitare: Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara, după aceeaşi metodologie, pe o durată de 4 ore, sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări.

Citește și: Primarul Piteştiului face dezvăluiri şocante / Gentea acuză! Recepţia la blocul Titidan s-a semnat fix în ziua în care el era în concediu

Pentru domeniul medicină, Ministerul Sănătăţii are posibilitatea să suplimenteze numărul de locurilor în situaţia în care numărul candidaţilor promovaţi este mai mare decât cifra de şcolarizare iniţial anunţată pentru acest domeniu. Pentru intrarea în examen, candidaţii trebuie să facă dovada vaccinării, testării sau trecerii prin boală.

Citește și Covid-19 în Argeș: 150 de sancţiuni contravenţionale în ultimele 24 de ore

Şi în acest an, concursul se va desfăşura în condiţii speciale, impuse de contextul epidemiologic actual.  Un număr de 12 564 candidaţi s-au înscris anul acesta la concurs. Aceştia vor concura pe un număr de 6311 locuri şi posturi pe cele 3 domenii de pregătire, astfel:  3942 locuri şi posturi pentru domeniul medicină, câte 1190 locuri pentru medicină dentară şi 1087 locuri pentru farmacie, un număr de 92 locuri pentru ministerele cu reţea sanitară proprie.

Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Redactor- Jurnalul de Argeș, Pitești. Absolventă a Facultății de Jurnalism, Universitatea din Pitești. Studentă la programul Master-Comunicare Organizațională, UPIT.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii