Web Analytics

Retrospectivă 2018. Lumini şi umbre la FC Argeş şi CS Mioveni

de | 20.12.2018 12:59 | Sport

FC Argeș a încheiat anul 2018 pe locul 6 în Liga a II-a, cu 41 de puncte, la numai 5 puncte de primul loc, ocupat de Sportul Snagov. Alb-violeții se află, așadar, în obiectivul propus la începutul anului, și anume ocuparea unui loc în primele șase. Nici CS Mioveni nu este departe, gruparea galben-verde clasându-se imediat după FC Argeș, pe locul 7, însă cu doar 34 de puncte. Dacă cel mai important deziderat la FC Argeș în anul 2018 a fost și este acela de a avea drept de promovare, nu la fel putem spune despre CS Mioveni, care nu are obiectiv promovarea, ci o clasare cât mai bună la finalul campionatului. Iată în cele ce urmează cele mai importante momente pentru FC Argeș și CS Mioveni în anul 2018.

Anul 2018 a început pentru FC Argeş cu numirea antrenorului Emil Săndoi

Numirea antrenorului Emil Săndoi pe banca tehnică a echipei din Trivale s-a făcut pe 5 ianuarie 2018, în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate în sala de şedinţe a Primăriei Piteşti. La prezentarea noului antrenor al grupării din Trivale au fost prezenţi primarul Piteştiului, Cornel Ionică, preşedintele Consiliului de Administraţie al FC Argeş, Cristian Gentea, şi directorul executiv al grupării alb-violete, Dragoş Şerban, și bineînțeles Emil Săndoi. Noul tehnician al echipei de fotbal a Piteştiului a semnat pe un an şi jumătate, obiectivul fiind promovarea în Liga I la finalul sezonului următor. Emil Săndoi a anunţat la conferinţa de presă şi colaboratorii. Vali Năstase, fostul fotbalist al lui FC Argeş, va ocupa funcţia de secund, iar Dan Didiţă se va ocupa de pregătirea fizică a echipei. Dumitru Hotoboc va rămâne şi în partea secundă a sezonului antrenorul cu portarii.

Transferurile din vară pentru FC Argeș

FC Argeş a avut programate în vară două stagii de pregătire la Curtea de Argeş. Echipa lui Emil Săndoi a fost compusă din 24 de jucători. Printre nou-veniți menționăm pe Grigore Turda, un fundaş dreapta de 20 de ani care ultima dată a jucat la Pandurii, şi Raul Hreniuc, un fundaş central de 21 de ani care aparţinea de CS U Craiova şi în retur a evoluat la Academica Clinceni. Mai trebuie menționați Andrei Tirică, fostul fundaş al celor de la CS Mioveni, Alin Buleică, Costinel Gucu (fundaş, ex CS Mioveni) și Andrei Ureche (portar, ex Academica Clinceni). Prezent încă de la reunire, Alin Buleică (26 de ani) este primul transfer realizat de FC Argeş în această vară. Fotbalistul care are peste 100 de meciuri în Liga 1, la echipe precum Universitatea Craiova, Universitatea Cluj, Pandurii Târgu Jiu sau Concordia Chiajna, a semnat un contract valabil pe un sezon, cu drept de prelungire. Alin Buleică a fost legitimat ultima dată la UTA Arad, club care l-a trecut pe tuşă din iarnă, fiindcă nu a confirmat aşteptările. Fundaşul a refuzat condiţiile de despărţire şi a stat o perioadă mai lungă fără să joace. La UTA a bifat 11 meciuri, dintre care în doar şase a fost utilizat ca titular.

FC Argeș a avut un buget de 700.000 de euro, însă nu are drept de promovare

Situația delicată prin care trece FC Argeș continuă să provoace iritare printre suporterii alb-violeți. Ne referim la faptul că gruparea din Trivale nu are dreptul să promoveze în Liga I dacă la finalul campionatului se va afla pe un loc promovabil. Problema este aceea că acest club este unul de drept public, iar în Liga I sunt admise doar cluburile de drept privat.
Deși șefii de la FC Argeș au anunțat că sunt în discuții cu potențiali sponsori, această situație a dus la reacția promptă a suporterilor, și anume aceea de a nu se prezenta în prima etapă la stadion. Mai grav este însă faptul că, dacă această situație nu se va rezolva, autoritățile locale de la Pitești vor cheltui aproape 700.000 de euro degeaba, fără nicio finalitate. Este vorba de bugetul pe anul competițional al FC Argeș, adică 3,2 milioane de lei.

CS Mioveni l-a schimbat pe Laurențiu Roșu cu Iordan Eftimie

Înfrângerea de pe teren propriu, de la finalul lunii aprilie 2018, cu Dacia Unirea Brăila, scor 0-1, în etapa a 31-a a Ligii 2, i-a fost fatală antrenorului Mioveniului, Laurenţiu Roşu (42 de ani). Fostul stelist a fost demis după ce gruparea argeşeană a înregistrat rezultate sub aşteptări sub conducerea sa. Este al cincilea antrenor schimbat în acest sezon la CS Mioveni, după Florin Marin (etapele 1-6), Adrian Mihalcea (etapele 7-9), Gheorghe Mihali (etapele 10-15) şi interimarul Mihai Olteanu (etapele 16-17). Laurenţiu Roşu a fost numit antrenor principal la CS Mioveni în luna noiembrie a anului 2017 şi a condus echipa între etapele 18 şi 31. Odată cu Roşu, de la Mioveni a plecat şi preparatorul fizic spaniol Felipe Franco. CS Mioveni și-a schimbat, așadar, antrenorul chiar înaintea derby-ului local cu FC Argeş. Pe banca tehnică va sta pentru aproape întreg anul 2018 Iordan Eftimie, cel care pregătise pe FC Argeș și care tocmai devenise principalul echipei secunde. Tehnicianul a preluat în vara anului 2017 pe FC Argeş, imediat după ce SCM Piteşti a promovat în Liga a II-a cu Nicolae Dică pe bancă şi şi-a schimbat denumirea în cea pe care o poartă acum. Eftimie a antrenat FC Argeş până spre finalul turului (etapa 15, inclusiv), când a fost schimbat cu Augustin Eduard şi Paul Ciobanu, din cauza rezultatelor.

Transferurile din vară la CS Mioveni

Iordan Eftimie a dat start pregătirii la CS Mioveni pe 26 iunie 2018. Galben-verzii s-au reunit la Stadionul Orăşenesc Mioveni sub comanda antrenorului Iordan Eftimie, tehnician cu care galben-verzii au încheiat şi precedenta ediţie de campionat. La primul antrenament efectuat de argeşeni au fost prezenţi 23 de jucători. Nu au mai continuat cu Mioveniul Florin Ilie, Alexandru Neagu şi Andrei Neagoe. CS Mioveni a realizat în această vară cinci transferuri, fotbaliştii veniţi fiind majoritatea cu experienţă la Liga a II-a sau chiar la Liga 1. Cei cinci nou-veniţi au fost: Daniel Celea (fundaş central, ex Pandurii Târgu Jiu), Alexandru Popescu (atacant, ex Academica Clinceni), Szabolscs Kilyen (fundaş dreapta, ex AFK Csikszereda Miercurea Ciuc), Raul Drugă (mijlocaş central, ex Olimpic Cetate Râşnov) şi Valentin Coşereanu (mijlocaş stânga, ex Gaz Metan Mediaş).

 

 

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii