Web Analytics
scris joi, 23.02.2023

Restrângere de activitate în transportul din Muscel. Montana SA a renunţat la autogara din Câmpulung

Cel mai mare transportator de persoane din zona Muscel și-a restrâns drastic activitatea! Montana SA a renunțat anul trecut la autogara de care dispunea, iar în acest an a renunțat la efectuarea mai multor trasee interurbane, fiind afectați cu deosebire cei care călătoreau de la Câmpulung către alte localități muscelene. Și retur, bineînțeles!

Restrângere de activitate în transportul din Muscel. Montana SA a renunţat la autogara din Câmpulung

Terenul autogării a fost vândut unui retailer care va ridica un supermarket

Autogara firmei Montana SA a fost vândută anul trecut unui operator de retail, imobilul urmând să fie dezafectat pentru a face loc unui supermarket. Între timp, însă, deși s-a emis și un certificat de urbanism, clădirea a căpătat aspect de ruină, fiind împresurată de gunoaie. Pierderea autogării a determinat transportatorul să renunțe în acest an și la efectuarea mai multor curse, rămânând în portofoliu doar cu traseul Rucăr-Câmpulung-București și cu câteva microbuze către Jugur, în comuna Poienarii de Muscel. Acțiunea a provocat sincope în transportul de persoane către majoritatea comunelor din Muscel. Spre Rucăr, de exemplu, între orele dimineții și ale prânzului, plecau din municipiu cinci mașini ale unor operatori diferiți, inclusiv Montana.

Dezafectarea autogării și renunțarea la curse a făcut ca în prezent să fie activă doar cursa de la București a celor de la Montana și alte trei curse, în toată ziua, ale unui transportator din Dâmbovița. Montana SA a fost înființată în anul 1991 cu patrimoniul fostei întreprinderi locale de transport interurban. A fost privatizată opt ani mai târziu, fiind cumpărată de asociația salariaților, iar în scurt timp proprietatea a fost concentrată în mâinile fostului director Dumitru Boncoi. Acesta a cedat acțiunile către Atlassib Sibiu care, ulterior, a captat și restul de acțiuni, fie direct, fie prin firme controlate de către patronul Ilie Carabulea.
Deși a funcționat, de regulă, pe profit, Montana SA și-a redus treptat numărul angajaților, în cincisprezece ani ajungând la două duzini de salariați, de la un număr de aproape o sută. Acum societatea funcționează într-un sediu reprezentat de o singură cameră.

Citește și Sute de suprapuneri constatate pe terenul pe care Primăria Piteşti vrea să facă parc industrial

O sută cincizeci de locuri de muncă la Câmpulung, șase sute la Dârmânești

În acest an se va deschide primul mall la Câmpulung, într-un spațiu doar cu parter, întins pe aproape un hectar. Complexul este amenajat pe malul râului Târgului, în cartierul Vișoi, lângă șoseaua de tranzit către Brașov și va fi deservit de o sută cincizeci de angajați. În imobil vor funcționa activități de comerț și birouri. Firme cunoscute își vor deschide magazine în mall-ul câmpulungean. Recent, retailerul scandinav de mobilier și produse pentru casă JYSK a anunțat că va inaugura un spațiu comercial în Câmpulung.

Dacă în municipiu s-au mai dus câteva locuri de muncă prin restrângerea activității la Montana SA, dar vor apărea altele la mall, într-o comună musceleană sunt disponibile șase sute cincizeci de noi locuri de muncă. Și asta fiindcă o companie internațională de componente auto își deschide în Dârmănești o a doua fabrică.
Cătălin Ioan Butoiu

Citește și Păzea! În 2027 Câmpulungul va fi staţiune turistică cu transport pe calea ferată şi parc industrial

Citește și Propunerile PNL pentru Pitești: Spital municipal, parcări subterane, parc industrial, creșe și zone de agrement

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *