Web Analytics

Sute de suprapuneri constatate pe terenul pe care Primăria Piteşti vrea să facă parc industrial

de | 2.05.2018 17:30 | Politica si Administratie

11 fratica ionicaÎn toamna lui 2015, la capătul a peste cinci ani de procese, Primăria Piteşti câştiga definitiv şi irevocabil dreptul de proprietate asupra terenului de zeci de hectare de la fostul CET Sud. Iar la scurt timp Primăria Pitești a anunțat că acolo vrea să facă un parc industrial și a luat legătura cu mai mulți potențiali mari investitori.

Numai că în 2016 oficialii Primăriei au descoperit la OCPI Argeș că o bună parte dintre proprietățile pentru care municipalitatea pretinde dreptul de proprietate se suprapun cu alte proprietăți de la Bradu. Cum soluționarea pe cale amiabilă nu a fost posibilă, Primăria Pitești a declanșat o acțiune în instanță la Tribunalul Argeș, prin care a cerut ca Primăria Bradu să fie obligată să emită certificatul de urbanism pentru terenul aflat în litigiu. Iar până acum au fost 10 termene ale procesului, următorul termen fiind pe 11 mai.
„Procesul merge prost de tot. Sunt sute de suprapuneri constatate la Oficiul de Cadastru Argeș. Deocamdată, acest proces ne ține blocați. Avem nevoie maximă de acel teren. Sunt mulți investitori interesați de viitorul parc industrial. Deocamdată nu putem face absolut nimic pe acel teren până nu se clarifică situația în instanță”, spune primarul Cornel Ionică.
Situația este cu atât mai încurcată cu cât la ultimul termen magistrații Tribunalului Argeș au constatat nulitatea raportului de expertiză și au revenit cu adresă către expertul Cornel Vlăsceanu pentru a efectua și depune raportul de expertiză cu obiectivele inițiale, respectiv să precizeze dacă suprafaţa de 704.724 mp pentru care Primăria Pitești pretinde un drept de proprietate se suprapune cu alte proprietăţi publice ori particulare neintabulate în cartea funciară, inclusiv cu căile ferate existente în zonă. Magistrații i-au cerut expertului și să precizeze suprafaţa neafectată de suprapuneri din totalul de 704.724 mp în legătură cu care Primăria Pitești solicită eliberarea certificatelor de urbanism în speţă.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii