Web Analytics

Reprezentări de geto-daci în arta romană

de | 4.04.2019 12:55 | Cultură

Miercuri, 27 martie, Leonard Velcescu, doctor în Istoria Artei și în Arheologie, doctorat obținut la Sorbona, a susținut, la Biblioteca Județeană Argeș, prelegerea cu tema ”Reprezentări de geto-daci în arta romană – studiu iconografic și iconologic (semnificații)”.
Leonard Velcescu este președintele de onoare al Asociației ”Identitate Culturală Contemporană”, este autor de articole și de cărți de specialitate și deținător al Premiului Academiei Române – ”Eudoxiu Hurmuzachi”.
În cadrul prelegerii au fost evidențiate principalele așezăminte culturale ale Romei, unde, după cucerirea Daciei, au fost amplasate statui impresionante, individualizate de daci. Interesant este că ele nu se află doar pe teritoriul Italiei, ci și în Franța, Rusia și Danemarca.
Vestea cea bună este că asociația al cărei președinte de onoare este Leonard Velcescu a finalizat realizarea unei statui de dac, aceasta urmând să fie amplasată pe bulevardul Dacia din București. Prelegerea susținută miercuri se dorește a fi prima dintr-o serie de comunicări științifice în domeniu.
Simona Nagîţ

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii