Web Analytics
scris vineri, 02.06.2023

Replica „peştelui” Cristian Preda când le punea pe fete la muncă: „Aveţi un program de respectat şi atât, libere nu se dau”

Alţi proxeneţi din Câmpulung au fost condamnaţi! Unul face deja închisoare în Italia

La șapte ani de când s-au făcut percheziții de amploare în „orașul acvariu” din Muscel, la proxeneții cu mașini de lux, au fost condamnați alți doi inculpați din lotul celor peste 20 arestați în 2016. Oprea Florin, Preda Cristian și Dâmbu Viorel au fost trimiși în judecată în martie 2020, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, pentru proxenetism în formă continuată și spălarea banilor în formă continuată, aflate în concurs real. Dosarul inculpatului Oprea Florin, zis „Rață”, a fost disjuns și se află tot pe rolul Tribunalului Argeș. Ceilalți doi au fost condamnați de curând și au făcut apel, iar unul dintre ei e încarcerat deja într-o închisoare din Italia.

Replica „peştelui” Cristian Preda când le punea pe fete la muncă: „Aveţi un program de respectat şi atât, libere nu se dau”

Preda Cristian a fost condamnat la 6 ani şi 4 luni închisoare, în detenţie, de către Tribunalul Argeș. Important de spus că bărbatul este în executarea unei pedepse în altă cauză în închisoarea din Bergamo, Italia, țară unde a săvârşit mai multe infracţiuni, respectiv: „declaraţie falsă către un funcţionar public privind identitatea sa, posesie şi contrafacere de carte de identitate falsă, tâlhărie, facilitare şi complice la exploatare sexuală”, aflăm din motivarea sentinței Tribunalului Argeș.
Instanța precizează că inculpatul a determinat șase femei să practice prostituția în statele Uniunii Europene, în beneficiul său, dobândind în total 72.820 euro şi 11.026 lei, prin 160 tranzacții financiare. Iată ce îi spunea inculpatul unei femei care nu se afla pe stradă atunci când ploua: „Păi, da’ nu există așa ceva. Eu nu v-am dat liber la nimeni. Nu stați când vreți acasă și vă duceți când vreți. (…) la voi și când dă trei picături și nu mai aveți chef de muncă vă duceți acasă. Aici nu există, frate, aveți un salar’, aveți un contract, aveți… un program de respectat și atât, libere nu se dau”.

Mai aflăm că fetele erau supravegheate de o persoană, iar inculpatul avea influenţă pe strada unde acestea se prostituau, fiind în legătură şi cu alţi proxeneţi care controlau zona. Instanța precizează și că inculpatul era un vechi cunoscător al activităţii de proxenet, „fiind conectat la ceea ce se întâmpla în lumea proxeneţilor şi a prostituatelor ce proveneau din zona Câmpulung”. „Păi, dacă face aia 4-500, îți dai seama că, dacă duci una bombă acolo, face 1000 pe zi!”, spunea bărbatul într-o convorbire telefonică. În hotărâre se mai face referire la comportamentul agresiv şi autoritar pe care îl avea bărbatul faţă de femeile care se prostituau pentru el, „pe care le percepea exclusiv ca pe o sursă de bani”, la relaţiile pe care le avea cu persoane din lumea interlopă, precum şi la faptul că și-a pus la adăpost banii şi bunurile dobândite din proxenetism pentru a nu fi confiscate – „inculpatul şi-a construit o casă pe numele mamei sale”.

Citește și Thriller cu un client de escorte şi un proxenet muscelean arestat preventiv / „Mi-a cerut 20.000 lei pe copil şi 40.000 lei la pachet, fata şi copilul”

Citește și Proxeneţii din Câmpulung care au traficat-o pe tânăra ucisă în Elveţia au zeci de dosare penale

„Am d-ăstea deştepte, mă, eu…. Luate din şcoală”

În același dosar, Dâmbu Viorel a fost condamnat la 6 ani, 4 luni şi 20 de zile, în condiţii de detenţie, după ce mai avea o sentință penală dată la Curtea de Apel Piteși în 2018. În cazul lui, instanța spune că a obţinut în mod repetat sume de bani de la două femei care s-au prostituat în statele Uniunii Europene în beneficiul său, „dobândind în total de la cele două femei, sumele de 67.055 euro, 159.957 lei şi 33.320 CHF, printr-un număr total de 163 tranzacţii financiare”. Activitatea de proxenetism a inculpatului reiese și dintr-o convorbire în care un interlocutor îl roagă să îi găsească o fată, dar care să știe limba engleză, iar inculpatul spune: „Am d-ăstea deştepte, mă, eu…. Luate din şcoală. (…) Serios, cu facultate, cu tot ce mişcă. (…) Îmi vorbeşte fluent trei, patru limbi, n-am treabă”.

Cei doi inculpați, pentru a ascunde originea ilicită a banilor, au achiziţionat bunuri şi au efectuat investiţii (autoturisme și terenuri/ apartament). Instanța a concluzionat că „probele administrate în cauză relevă faptul că activitatea infracţională a inculpaţilor nu este una izolată, restrânsă ori a unor începători, ci, dimpotrivă, este una mai veche, bine organizată și aprovizionată constant, constituind totodată pentru inculpaţi o sursă rapidă de venituri ilicite, astfel încât, în cauză, gravitatea faptelor este sporită”.

Citește și Fost proxenet, piteşteanul Emanuel Iscru a înfiinţat o reţea de călugăriţe şi face propagandă anti-vaccin

Proxeneții aveau bolizi de mii de euro

S-a dispus confiscarea specială de la inculpatul Preda Cristian a următoarelor bunuri: o mașină BMW X6, fabricație 2010, cu o valoare de vânzare de aproximativ 26.000 euro, înmatriculată pe alt nume, dar care aparține tot inculpatului; un alt BMW, seria 530 x drive, înmatriculat în Italia, din 2006, cu o valoare de vânzare de aproximativ 6.000 euro, care aparține tot inculpatului; imobilul si terenul situate în Câmpulung, înscrise pe alt nume, dar al căror proprietar de fapt este inculpatul, cu o valoare totală de impunere de 269.289,9 lei. S-a dispus confiscarea specială de la inculpatul Dâmbu Viorel a unui AUDI A4 limousine, înmatriculat pe alt nume, fabricație 2015, cu o valoare de vânzare de aproximativ 19.000 euro, care aparține inculpatului, a unui apartament ce îi aparține în cotă de jumătate inculpatului, cu o valoare de impunere de 140.132,16 lei, și a sumelor de 5200 euro şi 15.150 lei.

De asemenea, se menţin măsurile asiguratorii instituite prin ordonanţele din 2016 aupra bunurilor mobile şi imobile care aparţin inculpaților, iar fiecare inculpat este obligat la plata unor cheltuieli judiciare către stat. Sentința din 27 aprilie a.c. nu este definitivă, iar inculpații au făcut apel.
Reamintim că, în octombrie 2016, polițiștii și mascații au efectuat 43 de percheziţii domiciliare în Câmpulung, Bughea de Sus, Lereşti şi Poienarii de Muscel, la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de proxenetism, iar 25 dintre acestea au fost cercetate ulterior. Potrivit anchetatorilor, 80 de femei au fost exploatate sexual în perioada 2008 – 2016, în țările din UE, iar prejudiciul era estimat la trei milioane euro. Polițiștii au ridicat atunci 26 mașini, aproape jumătate de kg. de aur, bani, ceasuri şi volane auto, iar inculpații au fost grupați în mai multe dosare și trimiși în judecată separat.

Citește și Procurorii îi cercetează pe poliţiştii din Câmpulung care i-au acoperit pe proxeneţi în „Cazul Daria”

Citește și Mama fetei traficate din Câmpulung: „Vom sta mereu cu frica proxeneţilor. (…) Ne pregăteam să emigrăm în Canada, dar a venit pandemia”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită