Web Analytics

Recomandare pentru gospodinele care se pregătesc de Paște: Cum se fierb ouăle fără să se spargă

de | 13.04.2022 08:06 | Actualitate, Cultură

Pentru gospodinele care se pregătesc de Paște, fiertul și coloratul ouălor tradiționale poate fi o corvoadă. De multe ori, ouăle se pot sparge în procesul de fierbere, dar sfaturile următoare te pot ajuta să le faci exact cum trebuie.

Citește și: Trupa de Teatru Ludicus vă invită la spectacolul ”Hai Hui printre stele”

Julia Child, una dintre cele mai reputate figuri din gastonomie și femeia care a împrietenit publicul american cu bucătăria franțuzească, a lăsat în una din cărțile sale și metoda perfectă pentru a fierbe ouăle.

PAȘII PENTRU A FIERBE OUĂLE DE PAȘTE FĂRĂ SĂ SE SPARGĂ:

1. Se pun ouăle într-un singur strat în cratiță.
2. Se pune apă rece care să le acopere cu 2-3 cm.
3. Se pune cratița pe foc mare și se lasă apa să fiarbă. Cum a dat apa în clocot și ouăle încep să fiarbă și se observă bule în jurul lor, puneți un capac deasupra și luați cratița de pe ochiul cu flacără.
4. Se lasă ouăle să stea în cratița cu apă fiartă pentru 17 minute.
5. Între timp, se pune apă cu gheață într-un bol încăpător.
6. Când trec cele 17 minute, se scurge apa din cratiță și se transferă ouăle în apa rece pregătită.
7. Se răcesc ouăle complet în apă și apoi se pot pune la frigider. Ouăle reci sunt mai ușor de cojit decât cele calde.

Foto: descriptiv

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *