Web Analytics

Reacția ministrului Culturii după ce Nicu Covaci a picat examenul pentru intrarea în UCMR

de | 16.03.2023 16:38 | Actualitate, Cultură, Home

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, a reacționat după ce Nicu Covaci, fondatorul legendarei trupe Phoenix, nu a reușit să ia notă de trecere la examenul de atestat susținut la Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România (UCMR) și prin urmare nu a putut să primească pensia la care avea dreptul.

Citește și: Liderul AUR, George Simion, protest la ASF pentru prețul asigurărilor

„Am aflat și eu, cu surpriză amară, că Nicu Covaci nu a luat „examenul” pentru a fi membru al Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România. Examenul de câteva zeci de minute s-a presupus a înlocui 60 de ani de examene trecute cu imens succes în fața publicului. Cred că undeva, ceva e profund greșit cu acest UCMR.. Nu am competența să judec principiile statutare ale Uniunii, sunt convins că membrii săi sunt eminenți reprezentanți ai breslei. Dar pare că normele în baza cărora funcționează au rămas undeva, în urmă. O asemenea organizație ar trebui să fie ea cea care invită marile nume să i se alăture, nu să supună umilinței unui examen oameni care și-au asigurat, deja, locul în istoria breslei respective.

Citește și: Rusia urmează să preia președinția Consiliului de Securitate al ONU

Nicu Covaci picat la examen, Nicu Alifantis refuzând politicos sa „facă cerere” ca să intre în UCMR (tot cu examen…) spunând ironic-amar că nu îndeplinește condițiile cerute, Gheorghe Zamfir primit prin 2000 după nenumărate demersuri etc. etc. E clar că e ceva putred…  Acum vorbim de UCMR dar sunt exemple la fel de greu de explicat și în alte uniuni de creatori. Cred că e momentul ca legea asociațiilor și fundațiilor (OG26/ 2000) și alte norme incidente domeniului sa fie reanalizate cu atenție de Ministerul Culturii și de cei implicați și să fie aduse în mileniul actual”, a spus Lucian Romașcanu.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *